Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите подновиха процедурата за издигане на кандидатури за главен инспектор в ИВСС

Народните представители подновиха процедурата за издигане на кандидатури за главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет. Срокът за подаване на номинации е до 2-ри април. 

В края на януари парламентът анулира процедурата за избор, защото имаше само един кандидат, съдия Веселина Тенева от Върховния административен съд, номинирана от БСП и ДПС. Опозицията настояваше за това с мотива, че определеният срок за номинации не е бил достатъчен. Управляващите решиха да прекратят процедурата с аргумента, че в обществото се създава усещане за предрешен избор. 

Съгласно гласуваните процедурни правила, всеки кандидат трябва да представи концепция за работата си като главен инспектор, както и декларация за имотното си състояние. Предложенията, заедно с документите, ще бъдат публикувани на интернет страницата на Народното събрание.

Мандатът на бившия главен инспектор Ана Караиванова изтече през януари миналата година. В края на октомври тя подаде оставка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44