Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър: Избягвайте пътувания в Крим

По време на посещение в Ямбол министърът на външните работи Кристиан Вигенин посочи, че не е желателно български граждани да пътуват в Крим в този момент.

Според външния министър референдумът в Крим е с предвидим резултат и само ще успее да фиксира определени настроения. Но не това е начинът за излизане от политическата криза.

Ние бихме искали да видим единна Украйна, независима, неразпокъсана, така че натам са насочени усилията ни. Заедно с партньорите ще се опитаме да го постигнем. Обстановката в Украйна да върви към успокояване, нормализиране, за да може да се нормализира и политическият процес, първо чрез президентските избори в края на май, а в близка перспектива да се върви и към парламентарни избори, обясни министърът.

Вигенин посочи, че не препоръчва български граждани под каквато и да било форма да ходят в Крим, дори и като наблюдатели.

По принцип не е желателно, макар и на това равнище България да се ангажира с някакви действия там на място. В края на краищата това е групова или персонална инициатива, която по никакъв начин не ангажира българското правителство, добави министър Вигенин.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44