Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойнев: Държавата ще участва в следващия търг за "Химко"

"Химко" - Враца
Снимка: БГНЕС

Държавата ще участва в следващия търг за придобиването на "Химко" - Враца, заяви на парламентарния контрол министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Той коментира, че от възстановяването на работата на химическия комбинат ще има социални ползи:

90 процента от сумата ще се върне отново в държавата - в НЕК ще има приходи, в НАП, и най-важното - ще бъдат изплатени заплатите на хората, които са работили и по един нечестен начин през годините са се борили за своите възнаграждения и те не са ги получили. Има интерес към това предприятие. Разбира се, не мога сега да кажа кой е инвеститорът и откъде идва, а в крайна сметка той не е взел своето крайно решение, но в крайна сметка нашите разчети показват, че това предприятие наистина може да бъде печелившо.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44