Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 100 души протестираха срещу преминаване на трамвай през Борисовата градина

Снимка: БГНЕС

Граждани протестираха срещу намерението на Столичната община да промени маршрута на трамвайна линия №18 и тя да преминава през Борисовата градина. 

Демонстрацията започна малко след 19.00 часа на Орлов мост откъдето бе проведено шествие до сградата на Столичната община. В протеста участват жители на кварталите "Дианабад", "Мусагеница", "Изток", "Изгрев" и "Лозенец". Общо са около 100 души. Те поискаха оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова и главния архитект Петър Диков.  

Още в началото на проявата ораторите заявиха, че тя е изцяло гражданска, а не политическа, и няма нищо общо с протеста срещу номинацията на Делян Пеевски за евродепутат. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44