Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комитетът на министрите на Съвета на Европа: Украинската криза трябва да бъде решена чрез диалог

Автор:

Участниците в сесията на Комитета на министрите на Съвета на Европа постигнаха съгласие във Виена, че украинската криза трябва да бъде решена по пътя на политическия диалог, предаде ИТАР-ТАСС. Това заяви австрийският външен министър Себастиан Курц, чиято страна е ротационен председател на Комитета на министрите. На сесията обаче не е било прието никакво общо заявление за кризата в Украйна, посочи Курц. Той поясни, че са били направени изявления за провеждане на втори кръг на преговори за Украйна в Женева и за необходимост от спазване на решенията, взети на първия кръг от преговорите на 17-и април.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44