Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС ще обсъди създаването на комисия, която да проучи срещи на президента с ръководни кадри от ЕРП

Снимка: БГНЕС

Парламентът прие предложението на "Атака" и ще обсъди дали да бъде създадена временна комисия, която да проучи срещи на президента Росен Плевнелиев с ръководни кадри от енергоразпределителните дружества. Това ще бъде първа точка в утрешното заседание на Народното събрание. Ако бъде гласувано създаването на тази временна анкетна комисия, тя ще има за задача да обясни всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на фирмите с лиценз на ДКЕВР, за разпределяне, снабдяване с електроенергия, а също и на дружества, концесионери на добив на природни богатства, както и неаргументирани контакти на държавния глава с ръководни кадри от електроразпределителните дружества. Депутатът от "Атака" Илиян Тодоров подчерта:

Защо определени фигури, държавни фигури, в лицето на президента главно, са се срещали с висши представители на енергоразпределителните дружества в България и на фирми, които добиват подземни богатства на територията на Република България. Българското общество трябва да знае какво точно се е говорило на тези срещи и какво е било уговаряно там.

Народните представители отхвърлиха включването в седмичната програма на промени в Закона за народната просвета, които предвиждат за родители, чиито деца нямат място в детските градини, да получават месечни обезщетения. Законопроектът беше внесен преди година от народните представители на левицата Борис Цветков и Георги Кадиев.

Отхвърлено беше и предложението на ГЕРБ да бъде изслушан спортният министър Марияна Георгиева за разпределение на средствата за спортни площадки и съоръжения.

Народното събрание прекрати правомощията на депутата от Коалиция за България Атанас Папаризов. Съгласно регистъра на ЦИК Папаризов трябваше да заеме овакантеното депутатско място от Петър Курумбашев. Атанас Папаризов е подал заявление, с което е заявил, че няма да положи клетва като народен представител и иска правомощията му да бъдат прекратени. В края на април кабинетът определи Атанас Папаризов за представител на България пред Световната търговска организация със седалище в Женева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44