Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Липса на кворум провали блицконтрола в Народното събрание

Снимка: БГНЕС

Липса на кворум провали блицконтрола в Народното събрание. Премиерът и неговите заместници трябваше да отговарят днес на депутатски въпроси. По време на дебатите при второ четене на Закона за МВР, ГЕРБ поиска поименна проверка. Оказа се, че в залата има 116 народни представители при минимум 121. 

Преди това депутатите успяха да  гласуват на второ четене част от текстовете в оспорвания Закон за МВР. Основният сблъсък по приеманите промени беше между управляващите и ГЕРБ.

Мнозинството прие предложението на Атака и ще обсъди дали да бъде създадена временна комисия, която да проучи срещи на президента Росен Плевнелиев с ръководни кадри от енергоразпределителните дружества. Това ще бъде първа точка в утрешното заседание на Народното събрание.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44