Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-малко 79 души са убити и 141 - ранени в Бенгази

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 79 души са били убити и 141 - ранени в либийския град Бенгази, съобщи Франс прес. Това е станало, след като пенсионираният генерал Халифа Хафтар, който взе участие в бунта срещу режима на Муамар Кадафи през 2011 г., предприе в Бенгази операция срещу групировки, които той нарича "терористични". Действията на неговата паравоенна организация бяха определени от либийските власти като опит за държавен преврат, въпреки че Бенгази е бастион на тежковъоръжени ислямистки милиции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44