Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 50 души протестират в градинката до Народното събрание

| обновено на 28.05.14 в 11:06
Снимка: БГНЕС


Около 50 души протестират в градинката откъм северния вход на парламента, откъдето влизат народните представители. Повечето от събралите се са привърженици на партия ГЕРБ и настояват за оставката на правителството.

В района има засилено полицейско присъствие. Въпреки малкото на брой протестиращи и днес полицията е оградила входа към Народното събрание с коли на жандармерията. Служителите на МВР са няколко пъти повече от протестиращите.

Един от участниците в протеста Милена Маринчева каза в предаването "Преди всички", че протестите имат нужда от възраждане:

Силно се надявам всички, които бяхме на протестите юни месец миналата година, да излезем, защото това, което става в държавата, е пълен хаос. В момента има една комунистическа власт, която продължава да нехае за собствения си народ, продължава да прави наглата си политика. Аз като гражданин смятам, че е време те да си подадат оставката, защото са нелегитимни. Аз се радвам, че опозиционните партии искат тази оставка и ще се надявам да ги видя днес на площада.

Полицията в София спря за проверка група от около 40 младежи с вид на футболни фенове, които се появиха пред парламента. Според служителите на реда младежите не нарушават реда, но самоличността им се проверява.

Групичката от добре сложени младежи с обръснати глави и татуировки се намира в началото на ул. "Московска". Преди това те бяха проверени от полицията на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Оборище". Групичката се появи неочаквано пред сградата на Народното събрание, когато вече приключваше и антиправителственият протест. Появата на младежите обаче предизвика рязко увеличаване на полицейските сили. Младежите се насочиха към ул. "Оборище", където бяха спрени от полицията за проверка на документите.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44