Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Бареков: Потенциалният партньор на "България без цензура" е БСП

Снимка: БГНЕС

Потенциалният партньор на "България без цензура" е БСП, но без сегашното й ръководство. Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на движението Николай Бареков:

Казвам ви моят личен избор като гледам цирка в държавата. Най-нормалната партия с днешна дата се нарича БСП. Там проблемът е Станишев, Моника естествено, която му дърпа конците. БСП е най-демократичната и нормална партия. Станишев трябва да си ходи, Янаки Стоилов и старите муцуни. Да си поемат партията младите хора. Те също ще добутат 40-50 депутата в следващия парламент и ако е такова положението, аз ще предложа на хората в партията БСП да идва при нас и с нея да правя правителство и да управлявам.

Бареков заяви, че подкрепящите го независими депутати ще гласуват за вота на недоверие срещу правителството:

Борисов прави един циничен акт, да предизвиква вот на недоверие с темата "Енергетика". Ние от немай къде ще трябва да подкрепим този вот, защото всички се провалиха в енергийната тема, и БСП се провали, и ГЕРБ се провали. Разбира се, провалът на ГЕРБ беше фундаментален, защото вдигнаха цената на тока, хората се самозапалиха и излязоха по улиците.

Николай Бареков за пореден път поиска предсрочни парламентарни избори и служебно правителство, но не обясни как ще принуди управляващите да подадат оставка. Той обяви, че е поискал среща с президента, за да обсъдят евентуален бъдещ служебен кабинет, но все още няма отговор от държавния глава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44