Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДКЕВР ще даде данни за финансовия дефицит в енергетиката

Снимка: БГНЕС

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще даде актуални данни за размера на финансовия дефицит в енергийната система. 

Очаква се данните да потвърдят инициативата на регулатора за намаляване на цената на енергията от "Марица -изток" 1 и 3 и съкращаване на количествата ток, изкупувани от ВЕИ централите на преференциални цени. 
Членът на комисията Еленко Божков предупреди преди дни, че ако това не се случи, трябва да се очаква драстично поскъпване на тока:
Ние, в общи линии, трябва 1 милиард лева, тази година и до юни следващата, да спестим на Националната електрическа компания, за да може да се справи. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44