Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Много са пораженията във Врачанска област след наводненията

Снимка: БГНЕС
Щетите в община Бяла Слатина след природната стихия надвишават 10 милиона лева. В село Крушовица - община Мизия, все още не са оценени щетите по инфраструктурата и наводените домове.  Другата засегната от наводненията община - Борован се нуждае от техника за разчистване на наноси и рухнали постройки. В бедстващия град Мизия продължава изпомпването на водата от наводнените къщи.

Много са пораженията във Врачанска област след наводненията, причинени от поройните дъждове - стана ясно на пресконференция на областния управител Венцислав Василев и кметове на засегнати общини.

В Бяла Слатина са наводнени около 400 къщи и почистването им продължава вече втора седмица. В бедстващото село Нивяни на община Борован 109 къщи са засегнати от наводнението. По думите на кмета на Борован Десислава Тодорова общината, която е сред най-бедните у нас, се нуждае от техника за разчистването на наносите, рухналите постройки и мостове и съсипаното имущество. В село Крушовица - първото засегнато от приливната вълна в община Мизия, все още не е извършен оглед на щетите. Това установи репортерска проверка на място. Кметът на селото Илия Илиевски съобщи, че засега видимо 115 къщи са с поражения, а 25 са рухнали и негодни за живеене. Мостът, който свързва двете части на селото, е разрушен частично и трябва спешно да бъде ремонтиран.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44