Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от месец след наводнението в Мизия 500 души се изхранват от дарения

Снимка: Ива Антонова
Повече от месец след наводнението в Мизия 500 души се изхранват от дарения. Кметът Виолин Крушовенски е получил уверение, че полевата кухня ще продължи да осигурява обяд за пострадалите хора, но за повече няма продукти.

В бедстващия град са изчерпани консервите, които се раздават за вечеря по два броя на човек. За няколко дни местната управа е купила около 3 000 консерви със собствени средства, но те няма да стигнат за по-дълго време.

Кметът Виолин Крушовенски призова да се дарява суха храна и вода, защото Общината няма ресурс да продължи изхранването. Да се даряват минерална вода и консерви за пострадалите в Мизия, призова и главният прокурор Сотир Цацаров, който посети бедстващия град преди дни. Засега сигурен остава топлият обяд, който се дава във военно-полевата кухня.

В наводнения район питейната вода все още е негодна за пиене. Всеки ден от Регионалната здравна инспекция във Враца изследват от 10 пункта местните водоизточници и водопроводната мрежа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44