Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургас се нуждае от поне 40 доброволци за справяне с последиците от наводненията

| обновено на 27.10.14 в 15:21
Снимка: БГНЕС

Поне 40 доброволци са необходими на община Бургас за справяне с последиците от наводненията. Екипите на администрацията не достигат за работата в рибарското селище Ченгене скеле, където няма ток, и в местността Черниците. Вода няма в село Извор. В селото има риск от язовира, чиято стена е частично разрушена, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Вследствие на силния вятър частта откъм страната на морето в Ченгене скеле е засегната там, където направихме допълнително укрепване на брега, първата кейова стена е наполовината разрушена от страната на Ченгене скеле. Вълните са били по шест-шест и половина метра височина и тази кейова стена не е могла да устои. Продължава огледът на дерето и река Отманлийска, която в предното наводнение отно две човешки жертви, обясни Николов.

Бедственото положение в Община Бургас остава в сила,  докато не бъдат възстановени щетите по електрозахранването, водоподаването и инфраструктурата, подчерта кметът. 70 души са били евакуирани заради дъждовете.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Отмениха бедственото положение в Бургаско

Бедственото положение в Бургаска област се отменя, считано от 9 часа тази сутрин. Кризисният щаб не се е събирал, тъй като положението в областта вече се нормализира, съобщи областният управител Павел Маринов. Дъждовете са спрели, водите на реките спадат,..

публикувано на 27.10.14 в 09:08
архив

Нормализира се ситуацията в община Бургас, остава бедствено положение

Остава в сила бедственото положение в общината и в областта. Затворени за движение са пътищата Созопол – Приморско и Царево – Синеморец, заради излезлите от коритата реки. На Бургас – Средец е въведено ограничение на автомобилите до 5 т...

публикувано на 26.10.14 в 11:59
враца жандармерия

Жена загина при наводненията в Бургаско

Цяла нощ е продължило издирването на 45-годишната жена, изчезнала във вечерните часове в района на вилно селище "Черниците" край Бургас. Тялото на загиналата е намерено в 8.00 часа тази сутрин. Продължава издирването на мъж, който е в..

публикувано на 26.10.14 в 11:06
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44