Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-много врачани искат общината да отдели средства за подобряване на състоянието на улиците в града

Подобряване на състоянието на пътищата и улиците във Враца трябва да  бъде основен приоритет в бюджета на общината за следващата година - смятат участници в анкета на местната управа. Хората се включиха активно в традиционното допитване на кметството за формирането на общинските политики.

Най-масово участвалите в анкетата на общината са хора в активна възраст, работещи и с висше образование. 2/3 от анкетираните посочват като основен приоритет подобряване на състоянието на улиците и пътищата в града, които в голямата си част е разкопан след дейностите по водния цикъл.  Според участниците в допитването за догодина трябва да се отделят средства и за решаване на проблема с бездомните кучета, както и за благоустрояването на населените места. Мненията за увеличаването на данъците и таксите за общински услуги с цел подобряване на качеството им са разпределени поравно "за" и "против".

От местната управа бяха категорични, че приоритетите на администрацията съвпадат с тези на гражданите и те ще намерят място в общинския бюджет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44