Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лазаров и Писанчев подадоха оставки

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев са подадоха днес оставките си. Това е потвърдено от министър-председателя Бойко Борисов. Оставките идват броени дни след тази на вътрешния министър Веселин Вучков. Вчера в Народното събрание Борисов предложи за нов вътрешен министър Румяна Бъчварова. Той се закани също, че ще смени шефовете на службите.

Борисов каза още, че ще подпише оставката на Лазаров утре, след като главният секретар довърши работата си по убийството на 23-годишната Вероника Здравкова. 

Снимка: Offnews


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Избори: Как да проверим в коя секция гласуваме?

Във връзка с провеждането на изборите за  Народно събрание на 27 октомври 2024 г.,  избирателите, могат да правят справка  за номера на избирателната секция, мястото на гласуване и адреса на избирателната си секция на място, по електронен път или по телефона.  На място в Центъра за административно обслужване на гишета от № 1 до № 3, в  работни дни..

публикувано на 25.10.24 в 14:54
Инж. Петър Кънев, водач на листата на

платена публикация
Петър Кънев: Можем да постигнем напредък при инвестициите в Бургас през следващите месеци

„Нямам обяснение защо в индустриално отношение Бургас не се развива, няма инвеститори и всичко, което остава, не е това, което бихме желали. Не мога да си го обясня, но мисля, че ще успеем през следващите месеци на следващия парламент нещо да постигнем.“ Това увери инж. Петър Кънев - водачът на листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ за..

публикувано на 25.10.24 в 14:00

Галъп: Седем формации сигурни в НС, една на ръба, една с шансове

7 формации вероятно ще имат депутати в НС, една е на ръба, а друга има своите шансове за влизане в 51-ия парламент. Данните се основават на проучване на "Галъп интернешънъл болкан" за Българското национално радио. Проучването обхваща 1007 души в представителна за пълнолетното население в страната извадка и е проведено чрез интервю "лице в лице" с..

публикувано на 25.10.24 в 12:29

Подготовката за изборите в Сливенска област е пред своя край

Подготовката за изборите в Сливенска област е пред своя край. Членовете на СИК са преминали обучение, получени и раздени по общини са общо 166 хиляди бюлетини. В събота, в деня на размисъл, се очаква да пристигнат изборните машини, а СИК-вете да получат изборните книжа и протоколите, след което да приемат секциите и да ги оставят под полицейска..

публикувано на 25.10.24 в 10:45

Български изселници в Измир обмислят бойкот на вота в неделя

Някои от българските изселници в турския град Измир обмислят да не гласуват и да бойкотират вота в неделя. Това съобщи за БНР Кенан Йозгюр от Измир. Повечето политически партии не посещават Измир, а тези, които се сещат за тях, правят това само по избори, каза Кенан Йозгюр и прогнозира слаба активност. "Да усеща се, че има избори. Няма как да не се..

публикувано на 25.10.24 в 10:13

Генералният ни консул в Одрин: Няма данни за купуване на гласове

Няма данни за купуване на гласове на територията на генералното ни консулство в Одрин, нито има напрежение след атентата в Анкара, който беше извършен в сряда. Това заяви за БНР генералният консул на България в турския град Радослава Кафеджийска.  31 са разкритите секции в Одрин и Тракия, като в 17 от тях ще се гласува с машини. Командировани и обучени..

публикувано на 25.10.24 в 09:37

Приключва предизборната кампания

Официалната предизборна кампания за парламентарните избори в неделя приключва днес. Утре е Ден за размисъл. Политическата агитация и оповестяването на социологически проучвания за нагласите на избирателите ще бъдат забранени включително до края на гласуването в 20 часа в изборния ден - неделя. Заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева..

публикувано на 25.10.24 в 08:40