Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крушовенски: На този етап опасенията за ново наводнение в Мизия са неоснователни

Снимка: Ива Антонова

Нивото на река Скът в град Мизия е 2.30 метра, при критични 3 метра, съобщи кметът Виолин Крушовенски и поясни, че има тенденция към бавно понижаване на речното ниво. 

На този етап опасенията за ново наводнение в Мизия са неоснователни, посочи Крушовенски и разясни обстоятелствата, които потвърждават това твърдение. На първо място е тенденцията на спад в нивото на река Скът, което се отчита не само в Мизия, но и на юг по цялото й поречие. От друга страна нивото на река Дунав, в която се влива Скът, също пада и това засилва оттичането на станалата опасна миналото лято по-малка река. Не на последно място, преди да влезе в Мизия, река Скът се е разляла в полетата между града и съседното село Крушовица, което забавя внезапното прииждане на речни води.

Има застой в нивото на река Огоста, която е подприщена в Скът след Мизия, което също се отчита като благоприятно обстоятелство, каза в заключение Виолин Крушовенски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44