Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В бюджета на община Враца за тази година са предвидени 60 хиляди лева за еднократна финансова помощ за новородени

В бюджета на община Враца за тази година са предвидени 60 хиляди лева за еднократна финансова помощ за новородени. Такова целево подпомагане миналата година са получили над 550 семейства в общината.  

Община Враца започна изплащането на еднократна помощ за новородени. За едно бебе тя е в размер на 100 лв., а за близнаци - 150 лв. Условие за получаването на сумата е бебето да е с постоянен адрес в община Враца, да е български гражданин, един от родителите му да е със същото гражданство и в последната година преди раждането да е с врачански адрес. Заявление за целевото подпомагане се подава в информационния център на общинската администрация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44