Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има опасност от срутване и на съседни тераси в блока в Димитровград

Снимка: Жоро Александров

След срутилата се тераса на 6-ия етаж на жилищна сграда в Димитровград и падналите над един тон строителни материали, се констатира, че има опасност и за съседните тераси.

В жилищния блок, където се срути терасата, съществува риск да паднат още балкони. Хората се безпокоят и някои от тях са предприели мерки за обезопасяване. Кметът на Димитровград Иво Димов каза, че общината ще премахне опасните части, за да бъдат избегнати инциденти:

Тъй като и последната тераса е в същото състояние, тоест всеки момент може да падне, идеята е още днес да обезопасим съседната тераса, след което вече ще направим една комисия, която да прецени докъде, колко и какво трябва да се предприеме.

Живущите са предупредени да не излизат на терасите докато комисията не даде становище за степента на корозията и възможните ремонти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44