Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11 проекта ще бъдат финансирани от Фонд "Солидарност" след наводненията във Врачанско

Снимка: Светослав Цветанов

11 проекта на обща стойност 3 милиона и 890 хиляди лева бяха включени в приоритетния списък за финансиране по Фонд "Солидарност" след наводненията във Врачанска област от миналото лято. Проектите бяха класирани на работна среща между кметовете на 10-те общини и областния управител Малина Николова

Приоритетният списък е съгласуван от представители на всички общини. В резервния списък попадат всички останали операции, които са над 50, на стойност над 4 милиона, каза тя.

Предвидени са дейности в седем общини за покриване на щетите от наводнението и предотвратяване на нови бедствия. Най-много са средствата за община Мизия, съобщи областният управител:

Възстановяване на проводимостта на река Скът в границите на регулация на община Мизия, включително възстановяване на дига и почистване от наноси вследствие на наводнението - над 1 милион и 770 хиляди лева.

Кметът на Мизия Виолин Крушовенски заяви:

За да не се повтори бедствието и да се реши въпросът един път завинаги с водата, ресурсът, който се осигурява, е напълно допустим като мярка и ще се почисти коритото на реката от наноси, което е вследствие на опустошителното наводнение от 2-ри август. 

Проектите ще бъдат одобрени от Регионалното министерство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44