Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката в община Мездра се нормализира

| обновено на 25.05.15 в 15:03
Снимка: Мирослав Гетов

В община Мездра възстановяват щетите от пороя. Обилните валежи през нощта наводниха десетки сгради и прекъснаха транспортни връзки. Заради наводнено кухненско помещение няколко дни ще остане затворена детската градина "Мир". Бедствено положение бе обявено в Мездра, след като поройните дъждове вчера предизвикаха наводнения в десетки сгради, прекъснаха транспортни връзки и активираха свлачища. Обстановката в общината се нормализира, съобщи кметът на община Мездра Николинка Кътовска. Наводнени са десетки жилищни и обществени сгради в ниската част на град Мездра.

Екипи на Пожарната и общината отводняват жилищни и обществени сгради, дворове и улици в ниската част на града. Десетки сигнали за залети приземни помещения от обилния дъжд и високите подпочвени води са подадени на телефон 112. Разчиства се и рухналата подпорна стена в частен имот в село Боденец. Голям проблем, по който ще се работи още няколко дни, е възстановяването на жп линията от Мездра към Враца при село Руска Бела. Там пороят е отнесъл баластровата призма и е спряно движението на влаковете по този коловоз. Използва се обходна линия през жп гара Мездра-юг. 

Заради наводнение е изключено електрическото управление на жп маршрутите към Роман. Те се пренасочват ръчно. Друг проблемен участък по второкласния път към София през Искърското дефиле се разчиства свлачище между село Люти брод и Ребърково. Там има огромни камъни и паднали дървета, а движението е ограничено само в едното платно. Наред с възстановителните работи се прави оценка и на щетите. 

Нивото на река Искър и притоците ѝ на територията на община Мездра спада. Използва се обходна линия през жп гара Мездра-юг. Отстранява се и свлачище по второкласния път към София през Искърското дефиле.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44