Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменено е бедственото положение в Мездра

Снимка: БГНЕС

Бедственото положение в Мездра беше отменено тази сутрин, съобщи кметът Николинка Кътовска. Отводнени са сгради и градски зони, които бяха наводнени от пороя в неделя вечерта. Продължава почистването на града от калта и свлачището в село Игнатица, както и оценяването на щетите.

След отводняването на залетите жилищни и обществени сгради и градската инфраструктура в Мездра, проблем са калните наноси, довлечени от водата. Организирано е почистване на тинята от засегнатите места. Продължава и разчистването на камъните и падналите клони при свлачището край село Игнатица. Работи се и в Обединено детско заведение "Мир" в Мездра, което беше спряно временно заради щети в приземния му етаж. Помещенията са пълни с тиня, има кални следи по стените. Там се помещава кухнята на детската градина, което ограничи приема на деца до възстановяването й.

В село Боденец, където се срина коляма подпорна стена на частен дом, общинска комисия оценява годна ли е за живеене къщата и може ли да бъде въстановена бетонната подпора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44