Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Молдова се провеждат местни избори

| обновено на 14.06.15 в 11:19
Автори: ,
Снимка: БУЛФОТО

В Молдова започна гласуването за местни органи на властта, предаде ТАСС. Избират се близо 900 кметове и местни съвети в 32 района. Мястото на събитията е столицата Кишинев, където основни претенденти са настоящият кмет и кандидатът на опозиционната социалистическа партия.

Изборите се произвеждат два дни след оставката на премиера Кирил Габурич, обвинен, че е с фалшива диплома. В последно време Молдова е разтърсвана от протести заради източването на 1 млрд. долара от три местни  банки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44