Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извънреден прием на проекти за модернизация на селските стопанства обяви МЗХ

| обновено на 29.08.15 в 15:26
Снимка: Радио ВИДИН

Министерството на земеделието обяви извънреден прием на проекти по мярката за модернизация на селските стопанства от старата Програма за развитие на селските райони.  Целта е да бъдеспасен останал бюджет по програмата, който, ако не бъде усвоен, ще трябва да се върне в Брюксел.

Извънредни мерки изискват кратки срокове на изпълнение и затова приемът е насрочен за първият възможен момент, каза министърът на земеделието Десислава Танева:

Трябва да приключим това до края на годината с разплащането. Ще дадем срок началото на ноември за приключване на проектите, които бъдат одобрени, максимален размер на проектно предложение - 500 000 евро.

Проекти ще се приемат от  7 часа на 7-и септември до 17:30 часа на 12-ти септември.

Ограниченият бюджет от 50 000 000 евро вероятно ще бъде усвоен още в първите дни от приема, а критериите, по-които ще бъдат оценявани проектите, са същите, които определяха правилата за кандидатстване по мярката до сега.

За да могат проектите да бъдат реализирани и изпълнени във възможно най-кратки срокове, в извънредния прием ще бъдат приемани единствено проекти за земеделска техника.

Със закупуване на земеделска техника беше свързан най-големият интерес по тази мярка, тъй като това е една от малкото възможности с европейски пари да се закупят трактори и комбайни за селското стопанство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44