Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горят около 1500 декара край с. Главан

Снимка: БГНЕС

Около 9 часа е подаден сигнал за пожар в лесонепригодни площи край гълъбовското село Главан, област Стара Загора. Изгорели са около 1500 дка дървета, храсти и пасища. Фронтът е на около 2,5 км в посока юг - югоизток. На място в момента за локализирането на огнището са сили и техника на Пожарната, мини "Марица-Изток", горските служби и земеделските кооперации. Използва се и тежка верижна техника. Ситуацията е под контрол. Няма опасност за хора и животни,  съобщи комисар Стоян Колев, директор на Областна дирекция пожарна безопасност и защита на населението в Стара Загора:

Пожарът е в лесонепригодни площи - пасища, стърнища, дерета. Наблизо има горски масиви, но откъм тях е ограничен. Фронтът е около 2-3 км. Площта е около 1500 декара. В момента е заграден почти отвсякъде, има още няколко участъка, на които се работи с шест екипа с пожарни автомобили и два високопроходими автомобила за ръководството. От мини „Марица-Изток“ има една пожарна, от ТЕЦ-3 има една пожарна, от Гълъбово и Стара Загора - това са пожарните екипи. От Горско стопанство Стара Загора има три екипа с три високопроходими автомобила. От община Гълъбово има 25 човека с три водоноски и няколко високопроходими автомобила. Земеделските кооперации помагат с трактори за заораване. От мини "Марица-Изток" има две машини, тип Камацу за направа на просеки, там където не може да стигне пожарната техника. За сега с тези сили ще се справим.

Около 15 часа е овладян друг пожар в района на 183 километър на автомагистрала "Тракия", съобщи още комисар Колев. Пожарът е избухнал в крайпътните храсти и прилежащи площи, не е създал опасност за пътуващите по магистралата автомобили и пътници. Информацията е на Радио Стара Загора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44