Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР: Ситуацията след протеста в бежанския център в Харманли е овладяна

| обновено на 24.11.16 в 15:19
Снимка: БГНЕС
Овладяна е ситуацията след протеста в бежанския център в Харманли, съобщават от МВР. Директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски посочи, че е образувано досъдебно производство за хулигански действия и повреждане на имущество. Разследването за установяване на конкретните извършители ще се води под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.

Предприети са всички необходими действия, за да не се допусне нарушаване на обществения ред и сериозни инциденти, увери още гл. комисар Христо Терзийски. На място има допълнителни сили от районните управления край Харманли, както и жандармерийски сили от Бургас и Кърджали.

По-рано днес 2 хиляди мигранти влязоха в директен сблъсък с полиция и жандармерия.

Мигрантите, които недоволстваха, искат основно да бъде отворена границата със Сърбия.

Каква беше ситуацията около 14.30 часа днес може да чуете от включването на Дора Атанасова - в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44