Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволниха заместник-минстъра на здравеопазването Стоил Апостолов след телевизионен репортаж

| обновено на 11.05.17 в 12:05
Снимка: БГНЕС
Министър-председателят Бойко Борисов освободи Стоил Апостолов от длъжността заместник-министър на здравеопазването, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Решението на премиера е взето след излъчен в телевизионно предаване репортаж за нередности и злоупотреби в лечебното заведение, на което Апостолов е бил управител.

Това, което видях снощи, беше достатъчен аргумент още сутринта да го освободя, каза Борисов.

Назначението на Апостолов беше оповестено вчера след заседанието на Министерския съвет. 55-годишният  Стоил Апостолов е анестезиолог, беше управител на болницата в Пещера и в депутатската листа на ГЕРБ от район Пазарджик. Бил е управител на лечебни заведения в Пещера, Пазарджик, Бургас.

Не е източвана Здравната каса и не са допуснати сериозни нарушения при операцията в бургаска болница. Това е становището на лечебното заведение след репортажа, заради който беше уволнен зам.-министърът.

Твърденията в репортажа са, че в частна болница на бургазлийка е извършена операция, а всъщност ѝ е направена само пункция. В запис със скрита камера служител на болницата обяснява, че това се правело, "за да получим парите по Касата".

Случаят е от миналата година, когато управител е вече бившият заместник-министър на здравеопазването Стоил Апостолов.

Направена е пункция. Зависи кой как я интерпретира думата "операция", защото пункцията също е проникване в кух орган. Т.е. проникнато е в ставата. Отчетено е по съответната клинична пътека. Единственият проблем, който ние установихме при вътрешната проверка – има объркан оперативен протокол, който е нанесен в епикризата.

Апостолов коментира освобождаването си от поста като правилна реакция на премиера заради изострения натиск върху политическата система.

Здравната каса също ще извърши проверка по случая.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44