Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хотелиери от Варна подкрепиха мерките срещу шума в курортите

Снимка: БГНЕС
В специална декларация хотелиери от Варна и района подкрепиха мерките на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в курортите. Според Атанас Карагеоргиев, управител на хотелски комплекс в курорта "Св. Константин и Елена", става дума за защита на интересите на сериозните инвеститори в туризма:

Проява на възпитание е да се съобразяват с околните. Весели се в рамките на разрешеното и на възможното. До 11.30, до 12, да кажем 30 минути никой няма да го брои, и на туристите това е интересно, но до определен период от време, от там нататък е проява на лош вкус. 

Какво значи проверките да ги плашат? Защо ги плашат? Защото не спазват реда. Лично аз си мисля, че това с всяка изминала година курортът става по-евтин, по-лоша дестинация и по-малко предпочитан от младите хора дори.

Същевременно стана ясно, че Комисията за защита на потребителите и приходната агенция са сезирани за случая с начислената такса от пет лева в заведение в Харманли на клиент, който не е консумирал нищо по време на престоя си. Проверка се прави и от Министерството на туризма.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44