Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ерик Рубин посочи недостига на работна ръка и липсата на съдебна реформа като основни причини за спада на инвестициите

Ерик Рубин
Снимка: БГНЕС

Демократичните ценности и българо-американските отношения бяха тема на лекцията, която американският посланик у нас Ерик Рубин представи пред бургаски студенти. Проблемите на американските инвеститори и големите енергийни проекти, които САЩ подкрепят, бяха също акцент в нея.

През последната година има спад на инвестициите у нас, не само на американските фирми, но и като цяло. Недостигът на работна ръка и необходимостта от съдебна реформа са причините за това, смята посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин. Американският посланик още веднъж изрази подкрепата на страната си за големите енергийни проекти като "Бургас-Александруполис" и доставките на природен газ от Азербайджан, които бяха една от темите на посещението на президента Румен Радев в Баку преди дни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44