Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха новата учебна година на военноморските сили в Бургас

Снимка: Радио Бургас

С показни занятия беше открита новата учебна година на военноморските сили в Бургас. Формированията обезвредиха боеприпаси и потушиха пожар на кораб. В база "Атия" бе демонстрирана и техника за преодоляване на бедствия и аварии.

Успешно са били изпълнени всички поставени задачи за 2017-а, а тази година също е наситена с учения, каза флотилен адмирал Мален Чубенков:

Две учения с постоянните противоминни групи на НАТО, които се очаква да влязат в Черно море. Фрегатата също ще замине за Средиземно море от порядъка на 45 дни, където ще изпълнява задачи с Натовски кораби. Кулминацията на нашата подготовка традиционно ще бъде националното учение "Бриз". Домакин ще бъде град Бургас.

Високопроходими машини и колесни влекачи, с които са били спасявани хора в зимното бедствие през 2017-та, също бяха показани днес. Занятия за овладяване на пожар на борда на фрегатата "Горди" разиграха също военните. Последният етап е установяване безопасността на екипажа, обясни капитан трети ранг Вълев:

Замерва радиационния фонд и ако намери високи нива на радиация, следващият със специален разтвор премахва нивото на радиация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44