Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нормализира се ситуацията в царевското село Кости

| обновено на 27.03.18 в 12:46
Снимка: БГНЕС

Нормализира се ситуацията в царевското село Кости, където тази сутрин нивото на река Велека се повиши до критично. Очаква се в близките часове то да спадне. 

Жителите не са евакуирани, каза кметът на селото Антон Ангелов.
"Не вали в момента. Реката прави застой, в момента водата няма покачване на нивото й. Това означава,  че до два, три часа би трябвало да започне да се дърпа вече."

По-рано кметът на селото Антон Ангелов посочи, че хората са предупредени, няма сериозно засегнати къщи, но никакви превантивни мерки не могат да бъдат взети поради разположението на селото:

"Нашият площад на центъра на село Кости е на 27 метра надморска височина, морето е на 50 километра по реката, къде да отиде тази вода на този дъжд? То е язовир. Ако сме горе в Родопите и да има някоя стремглаво течаща вода, няма да се случват тези работи. Просто няма къде да отиде водата, това е цялата истина. Дъждовете са си много, от септември месец не е спрял - дворове и земеделски земи, всичко е наводнено."






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44