Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момчето, което уби две жени в Карнобат с колата си, остава в ареста

Снимка: БГНЕС

Бургаският окръжен съд остави в ареста 18-годишното момче, което заради несъобразена скорост причини смъртта на две жени в Карнобат. В съда Алекс Димов призна, че е карал с над 50 км/ч. и е загубил контрол над колата си. Тя е подарък от баща му, за получаването на шофьорска книжка 15 дни по-рано. Според неговия адвокат Красимир Кацарски причина за инцидента е дупка на пътя. 

"Най-вероятно картера е ударил, оттам губи управление. Той, за да избегне удар в стълб, който се намира в дясната страна, завива вляво и за зла участ на този тротоар се намират тези двете жени".

Според прокурора Валентина Маджарова взетата мярка задържане под стража е единствената адекватна в тази ситуация.

"Проявил е изключителна самонадеяност, управлявайки мощен автомобил, очевидно недостатъчно подготвен".

Един от мотивите, с които съдията се аргументира е, че обвиняемият нито веднъж не е казал в съда, че съжалява за станалото. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44