Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вардунски: Ще се кандидатирам за нов мандат

Ще се кандидатирам за нов мандат, но не знам още под каква форма. Това каза за БНР – Бургас кметът на Камено Жельо Вардунски. На изминалите избори той бе издигнат от Инициативен комитет, подкрепен от Реформаторския блок и ГЕРБ. Вардунски поясни:

“Мисля, че няма да е партийно – украсена формата. Ще се кандидатирам не толкова от някаква мания да съм кмет или да съм управляващ. Аз си живея в Камено, роден съм в Камено, построил съм си къща в Камено, децата ми живеят в Камено, милея за Камено. Мисля, че направих и ще направя много за жителите на Община Камено и мисля, че имам доста незавършени проекти“

Четири години са много кратък период, в който може да се завърши всичко започнато, добави Жельо Вардунски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христо Иванов

Христо Иванов подаде заявление за напускане на парламента

Христо Иванов подаде заявлението си за напускане на 50-ото Народно събрание. То е депозирано тази сутрин в деловодството на парламента, потвърдиха за БНР от пресцентъра на институцията. Ден след изборите на 9 юни Иванов подаде оставка като председател на партия "Да, България" и съобщи, че ще се откаже от спечеления депутатски мандат...

публикувано на 19.06.24 в 15:14

Не избраха Рая Назарян за председател на парламента

Рая Назарян от ГЕРБ-СДС не беше избрана за председател на 50-ия парламент. При прегласуване за нея гласуваха 116 от народните представители, против бяха 69, 53-ма се въздържаха. ГЕРБ-СДС ще предложат Рая Назарян за председател за парламента Резултати от прегласуването/Скрийншот/НС Последва почивка. След нея председателстващият парламента..

обновено на 19.06.24 в 12:44

С тържествено заседание откриват 50-ото Народно събрание /НА ЖИВО/

50-oто Народно събрание бе открито  от най-възрастния депутат – Силви Кирилов от "Има такъв народ". Лидерите на 7-те политически формации направиха изявления.  "Резултатите показват ясно, че след 4 години на политическа и обществена конфронтация, голяма част от българските граждани изобщо не гласуваха. Друга немалка част от тях, гласувайки,..

обновено на 19.06.24 в 10:31

Бургазлии: Новите депутати трябва да правят компромиси и да има правителство

Първи работен ден ще имат днес новоизбраните 240 народни представители. 14 са депутатите от Бургас в 50-ото Народно събрание. Най-голяма е групата на коалицията „ГЕРБ-СДС“ с четирима представители - Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Василева и Андрей Рунчев. ДПС е с трима депутати - Севим Али, Ешереф Ешереф и Фатме Рамадан. От коалицията "ПП-ДБ" и..

публикувано на 19.06.24 в 08:10

ГЕРБ-СДС ще предложат Рая Назарян за председател за парламента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че към днешна дата съставяне на правителство не е възможно. Утре Рая Назарян ще бъде предложена за председател за парламента и от гласуването на кандидатурата ѝ ще стане ясно дали продължават преговорите с други партии. ПП-ДБ няма да излъчи своя номинация за председател на НС От гласуването за нейната..

публикувано на 18.06.24 в 17:32

Тошко Йорданов: Чухме идеите на ГЕРБ, ние сме за експертен кабинет

Ако очаквате някаква конкретика, трудно мога да ви дам такава, защото просто изслушахме техните идеи, заяви на брифинг в парламента Тошко Йорданов от "Има такъв народ"  след среща с ГЕРБ-СДС. Оттук нататък ще трябва да обсъдим с колегите, да помислим, казахме нашите приоритети, запознахме ги с тях. Ако има конкретика оттук нататък, ще я споделим, това..

публикувано на 18.06.24 в 14:39

ИТН на разговор за кабинет с ГЕРБ-СДС

Започват преговорите на ГЕРБ-СДС с партия "Има такъв народ".  На срещата от страна на ИТН участват Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова. И БСП не се отзова на поканата за разговори с ГЕРБ-СДС В очакване на преговори за кабинет по покана на ГЕРБ-СДС. Кои ще се отзоват? ИТН са втората парламентарна формация след ДПС, която..

публикувано на 18.06.24 в 13:17