Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият Общински съвет в Бургас ще е с 18 комисии

18 постоянни комисии да има новият Общински съвет в Бургас. Това е предложението на 7-членната комисия, която изготви Правилника за организацията и дейността на местния парламент. Предвижда се постоянните комисии да са в състав от 7 члена.

В миналия Общински съвет постоянни комисии бяха 14. Предлага да се разкрият две съвсем нови комисии. Това са по икономика и инвестиционни политики, както и по наука, иновации и оперативни програми. От досегашната Комисия по здравеопазване и социални дейности, се обособяват две нови. По същия начин е разделена и Комисията по транспорт и морско дело. Последната вече включва и рибарство. Досегашната Комисия по международно сътрудничество, оперативни програми и неправителствени организации, вече е променена на международно сътрудничество и връзки с гражданското общество.

Редовните заседания на Общинския съвет ще се провеждат отново всеки последен вторник на месеца. Според новия прaвилник при гласуване вече отпада опцията „въздържал се“. По този начин общинските съветници ще могат да гласуват само „за“ или „против“.  

Постоянните комисии на Общинския съвет са:

1. Комисия по бюджет и финанси;

2. Комисия по правни въпроси;

3. Комисия по икономика и инвестиционни политики;

4. Комисия по наука, иновации и оперативни програми;

5. Комисия по обществен ред и сигурност;

6. Комисия по образование и вероизповедания;

7. Комисия по здравеопазване;

8. Комисия по социални дейности;

9. Комисия по спорт, деца и младежки дейности;

10. Комисия по транспорт и безопасност на движението;

11. Комисия по морско дело и рибарство;

12. Комисия по опазване на околната среда, земеделие и храни;

13. Комисия по устройство на територията;

14. Комисия по общинска собственост, общински предприятия и дружества;

15. Комисия по международно сътрудничество и връзки с гражданското общество;

16. Комисия по култура и читалищна дейност;

17. Комисия по туризъм;

18. Комисия по установяване на конфликт на интереси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Жечо Станков

Жечо Станков: Четирилентовите пътища в област Бургас ще помогнат за икономическото развитие на региона

Предизвикателствата пред общинските кметове в област Бургас са лошата пътна инфраструктура, нуждата от подмяна на ВиК мрежата, както и проблемите по програмата за саниране. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Жечо Станков след проведена среща между областния управител Мария Нейкова, кметовете и бургаските депутати.  Областният управител и..

обновено на 28.06.24 в 18:22

Андрей Рунчев, ГЕРБ-СДС: Кандидатът за премиер ще получи в понеделник папката от президента

В понеделник президентът Румен Радев ще връчи папката за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС. Ще я получи кандидатът за министър-председател на коалицията. Името му ще стане ясно на 1 юли в 9 часа сутринта, беше лаконичен бургаският депутат и общински лидер на ГЕРБ Андрей Рунчев. За БНР Бургас той коментира работата на новото..

публикувано на 28.06.24 в 16:30

Президентът връчва първия мандат в понеделник

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ – СДС. Това ще стане в понеделник от 9 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.  Папката ще бъде връчена на кандидата за министър-председател на формацията.  След приключилите вече консултации със седемте формации в 50-ото НС, държавният глава вчера отговори на..

публикувано на 28.06.24 в 12:33

Започва укрепване на свлачището на крайбрежната алея в Ахтопол

Общинските съветници в Царево гласуваха за изработване на подробен устройствен план, с което започват действия по решаването на дългогодишния проблем със свлачището на крайбрежната алея в Ахтопол. Предприемат се и незабавни действия по аварийно-възстановителните работи по мостовото съоръжение в кв. Мандрата и прилежащите улици към него,..

публикувано на 26.06.24 в 10:28

Приключват политическите консултации при президента

Приключват политическите консултации на президента с парламентарните партии в 50-ото Народно събрание, преди държавният глава да връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.  Днес Румен Радев ще разговаря с представителите на "Има такъв народ" и на "Величие". След като през последните два дни президентът разговаря с пет от..

публикувано на 26.06.24 в 08:26

Президентът покани ИТН и "Величие" на консултации в сряда

Президентът Румен Радев завършва консултациите с парламентарни групи в 50-ото Народно събрание със срещи с представителите на ИТН и "Величие". Те ще се проведат утре. В 11 часа на "Дондуков"2 Радев ще посрещне представителите на "Има такъв народ". Два часа по-късно президентът ще проведе консултации с представители на парламентарната група на..

публикувано на 25.06.24 в 13:43
Костадин Костадинов се ръкува с президента Румен Радев в началото на консултациите за съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание.

Костадинов: Възможно е да има правителство в този парламент

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов обяви пред президента Румен Радев, че е възможно да има правителство в този парламент, съставено от всички политически сили в 50-ото Народно събрание без ГЕРБ и ДПС. Останалите пет формации в парламента имат 123-ма народни представители, с независимия депутат Калоян Методиев те стават 124, а мнозинство..

публикувано на 25.06.24 в 09:50