Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 8 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 17 АПРИЛ!

Снимка: БГНЕС

На Разпети петък затвориха столицата заради софиянци, които се втурнаха да се завръщат по родните места. Засега не се обмисля подобна мярка за другите областни центрове. В Бургас хората са явно по-дисциплинирани, което показва и статистиката за заболеваемостта, посочи вътрешният министър Младен Маринов. 
С вяра в душата, една изложба на икони, която ни смирява, представи ателие „Зограф”. Срещаме ви с един от четиримата от екипа Йордан Иванов. Негови стенописи има в Света гора, Бачковския и Троянския манастири, както и множество храмове из страната.
Песен, родена от социалната изолация, направи Димитър Атанасов. Бургазлията остана в София, далеч от семейството. Причината да го направи го вдъхновява за „Трябва да остана”, в която за първи път се изявява и като текстописец. След 9 часа ще бъде нейната ефирна премиера.
Напомняме и, че продължава онлайн излъчването на службите от бургаския храм "Света Троица", които може да наблюдавате 
на живо във фейсбук страницата на радиото. Днес те са от  7 до 9 часа и от 17 до 19:30 часа.  
Нашият дом е нашата крепост, нека бъде и нашия храм, ви призовава екипа на БНР-Бургас в началото на най-светлите празници!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 18-ти юни

Темата ни днес е свързана с туризма, с очакванията и как да се ограничи сивия сектор. Подробностите са след малко в първия час./  До следващото лято пропадналата алеята между Бургас и Сарафово трябва да бъде укрепена. Как точно ще се случи това разказваме след 17 часа. Оставаме на тема градска среда, защото в третия час ще ви разкажем за възможностите..

публикувано на 18.06.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 18 ЮНИ:

Не искайте големи неща от живота. Само малки неща, които правят живота ви голям.  Добро утро във вторник! Време за чаша кафе, лека закуска и добро настроение. Екипът ни днес – звукорежисьор е Мариян Райнов, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: - в рубриката ни..

публикувано на 18.06.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 17 юни

Темите в предаването: ДПС стана втора политическа сила в страната. Така вотът на гласоподавателите определи ключовата роля на Движението за стабилността на евентуално ново правителство. Ще се случи ли то и каква ще е позицията на партията в конструирането му - Нина Рангелова разговаря с избрания за депутат от Бургас Ешереф Ешереф. Новият..

публикувано на 17.06.24 в 14:25

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 17 ЮНИ!

Понеделниците през лятото са едно друго преживяване! Гледаме на новата седмица като нова възможност за сбъдване и приключения, а работата се случва между другото. С тази отправна точка ви приветстваме на вълните на БНР Бургас в утрото на 17 юни. Сутрешният екип -Петя Янакиева, Християна Йорданова е нашият новинар тази сутрин. Ваня Желена е на..

публикувано на 17.06.24 в 07:18

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Мариян Райнов, аз съм Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката "Мисия Добро" ще ви разкажем за проект, който реализират младежите от сдружение „Социален..

публикувано на 16.06.24 в 15:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" НА 16 ЮНИ!

Събирачи на спомени и хубави мигове-такива нека бъдем в началото на лятото, докато все още зеленото не е прегоряло от жаркото слънце, а въздухът ухае на липи. И ни връща към други лета и спомени, към детството. Ето тук изскача един вълшебен образ, какъвто има всеки от нас-този на бабата. На бабите в нашия живот е посветен сборника..

обновено на 16.06.24 в 10:29

"Булевард Демокрация" на 14 юни

Темите в предаването: След градушката в Нова Загора, каква е обстановката днес и как държавата може да помогне, репортаж на Стоян Радев. Съюзът на собствениците от Слънчев бряг изпрати протестно писмо до пет институции заради започналия ремонт на пътя Сарафово -Бургас и  образуващите се огромни задръствания, позиция на председателя Пламен Копчев и..

публикувано на 14.06.24 в 14:22