Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 ОКТОМВРИ!

Снимка: Кирил Костадинов

Отново рекорден брой новозаразени с коронавирус у нас. 1 336 са новите случаи за денонощие при направени 11 505 PCR теста. 78 са положителните проби за Бургаска област. На този фон маски на открито от четвъртък, които предизвикаха буря от мненията в социалните мрежи. С посоките на делника сме заедно до 10 часа, ето и акцентите:

Недостигът на противогрипни ваксини ще остане и след разпределението на дозите от втората пратка, прогнозираха фармацевти. Вчера в Бургас пристигнаха 1 200 дози в един от търговските складове, днес се очакват още ваксини. Ще стигнат ли до аптеките, където има списъци с чакащи и на какво се дължи недостига този сезон-очаквайте в темата на деня на БНР-Бургас. Началото е след новините в 8 часа с репортерска проверка. 

В „Отговорът на ЕС срещу COVID -19“ днес - ресторанти, барове и заведения, част от туристическия бранш, не само в България, но и в цяла Европа, бяха изправени пред предизвикателства заради ограниченията, наложени от коронавируса. Какво е подпомагането за икономическото им възстановяване ще ви разкажем след 8.30.

Книгата или филма е по-добър? Преценете сами, казват организаторите на международният кино-литературен фестивал CineLibri, който започва в четвъртък. Класно европейско кино по 11 класически и нови книжни шедьоври-програмата представяме след 9 часа с Кремена Димитрова, ивент мениджър на арт събитието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 2 октомври

Темите в предаването: Родители протестираха заради агресия в клас. Децата им не посещават втора седмица бургаско училище заради проблемен ученик. Действията им подкрепят и учителите от училище „Св. Кирил и Методий“. Семейството на детето твърди, че то е жертва. Всички засегнати страни представя Петя Янакиева. Европейският съюз активира средства от..

публикувано на 02.10.24 в 14:41

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 2 ОКТОМВРИ:

Утрото идва с щастливи мигове, ако започнете деня с радост и благодарност. Усмихната сутрин ви желае екипът ни днес – звукорежисьор е Мариян Райнов, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   В рубриката „Тема на деня“ - през тази седмица започват..

публикувано на 02.10.24 в 06:30

Булевард Демокрация на 1-ви октомври

Справедливо ли е заплащането у нас е темата, която поставяме на фокус днес. Минималната работна заплата трябва да стане 1077 лева от догодина е заложено в проект на Министерския съвет. Предложението обаче породи редица дискусии между работодатели и синдикати. След малко ще чуем становището на вторите. Президентът Румен Радев участва в откриването на..

публикувано на 01.10.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 1 ОКТОМВРИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 1 ОКТОМВРИ! Мнoгo cтapa лeгeндa глacи, чe в Етиoпcкитe плaнини кoзap нa имe Кaлди уcтaнoвил, чe кoзитe cтaвa дocтa жизнeни, cлeд кaтo ca пoхaпнaли лиcтa oт oпpeдeлeнo дъpвo. Кaлди oбяcнил нa игумeнa нa мecтния мaнacтиp зa oткpитиeтo cи и двaмaтa peшили дa пpигoтвят нaпиткa oт зъpнaтa нa cъщoтo дъpвo. Тaкa..

публикувано на 01.10.24 в 07:05

"Булевард Демокрация" на 30 септември

Темите в предаването: Трима мъже са арестувани  в Бургас при специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове. Те са задържани в ромската махала на комплекс „Меден рудник“. Повече от  Нина Рангелова. Как желаят живущите в к-с "Славейков" да се преобрази пространството около зала" Младост", мненията обобщава Петя Янакиева. Липсата на..

публикувано на 30.09.24 в 14:39

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 30 СЕПТЕМВРИ!

Добро утро на най-смелите, които вече са усетили рязката промяна на времето! Добро утро и на тези, които още се суетят вкъщи и се чудят какво да облекат-затворените обувки и плътната връхна дреха са задължителни. Понеделникът ни посреща мокър, хладен и сив. Добавяме цвят с нашите акценти тази сутрин. Пълно преобразяване за зала "Младост"..

обновено на 30.09.24 в 07:07

ОЧАКВАЙТЕ В „ИСТОРИИ НА ДОБРОТО“ НА 29 СЕПТЕМВРИ:

Здравейте, ето че отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Отворете сърцата си за историите за Доброто, ще ги споделим с вас с любов и надежда. Звукорежисьор е Ваня Желева, аз съм Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -..

публикувано на 29.09.24 в 15:30