Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилен интерес към къщите за гости в Странджа за Нова година

Снимка: Архив


Къщите за гости продължават да са сред предпочитаните места за прекарване на празниците, особено предвид ситуацията с коронавируса. Към момента цените за посрещането на Нова година варират между 100 лв. и 460 лв. за наемане на цяла къща или по около 20 лв. за легло. Все още може да се намерят свободни къщи за гости в Странджа, посочи директорът на Природния парк "Странджа" Румяна Цвяткова. „В Младежко скоро е отворил големият хотел, така че там все още могат да се намерят места. В Граматиково също могат да се намерят места, малко са запълнени къщите за гости. В Бродилово има заети 2-3 къщи“, обясни тя.

В село Бръшлян има 15 къщи за гости и всички вече са резервирани за посрещането на Новата година. „Във всяка къща за гости са осигурени препарати за дезинфекция“, посочи кметът не селото Янчо Русинов.

Заради топлото време, в момента посетителите в Странджа могат да видят и цъфнала зеленика. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Подобрено е качеството на водата в кв. "Сарафово"

Подобрено е качеството на питейната вода на квартал "Сарафово"  в Бургас. Това се случва след цялостната реконструкция на главния водопровод. Разликата ще усетят и жителите, и туристите това лято. Обектът днес официално беше открит. Ремонтът е част от "Интегрираният воден проект за област Бургас". Той се финансира от ОП"Околна среда" 2014-2020г"...

обновено на 12.06.24 в 13:57

Министър Милошев се срещна с екскурзоводи, относно решението на КЗК

Работна група ще сформира Министерството на туризма, която да направи  анализ на съществуващото законодателство, свързано с упражняването на професията екскурзовод и неговото усъвършенстване. Това стана ясно след среща на Евтим Милошев със сдруженията на екскурзоводите. На нея присъстваха Асоциацията на екскурзоводите в България, Съюзът на..

публикувано на 12.06.24 в 13:24

Държавно финансиране ще има за индустриални зони и паркове в Бургас и Сливен

Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи развитието и изграждането на общо 11 индустриални зони и парка в страната. Те получават безвъзмездно финансиране в размер на близо 207 млн. лв. Средствата са от Плана за възстановяване и устойчивост по „Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии и за..

публикувано на 12.06.24 в 07:47

Ръст на сделките с имоти в Бургас и региона отчитат експерти

Отчита се ръст на сделките с имоти не само в Бургас, но и в цялата страна, стана ясно на форум за недвижими имоти, който се проведе в морския град. Темата на дискусията е „Стандарти на бъдещето в средата ни на живот“. Събитието събра за девета година представители от сектора с недвижими имоти, банки и кредитори, за да бъдат показани тенденциите в..

обновено на 10.06.24 в 15:57

Морската вода е отлична, показва съвместна проверка на трима министри

Водата по Черноморието е с отлично качество, показва съвместна проверка с участието на трима министри в началото на летния сезон . Министър Евтим Милошев бе заедно с министрите на здравеопазването д-р Галя Кондева и на околната среда и водите Петър Димитров. „Стриктно следим състоянието на крайбрежните морски води и досега не сме констатирали..

публикувано на 07.06.24 в 07:56

Фалитът на третия най-голям туроператор в Европа няма да се отрази на летния сезон

Най-голям ръст на чуждестранни туристи по Южното Черноморие се очаква от Великобритания. Това показват данните на бургаското летище. За популяризиране на българския туризъм под мотото „Изживей България“ в Несебър се провежда конференция, на която присъстват представители на туристическия бранш от Германия, Австрия и Швейцария. Целта на инициативата е..

публикувано на 06.06.24 в 14:15

Топлото време напълни хотелите по Южното Черноморие

Германци и поляци са първите чужди туристи по южното ни Черноморие в началото на новия летен сезон. Вече има почиващи почти във всички морски градчета и курорти, поетапно отварят врати магазини и заведения. Това коментира на старта на сезона Евелина Пулева от Регионалната туристическа камара в Бургас. По думите й топлото време в началото на юни е..

обновено на 06.06.24 в 08:25