Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 ФЕВРУАРИ!

Какво ще спечели и какво ще загуби Обзор,  извоювайки си правото да е  самостоятелна община? Въпросите и отговорите  преди местния референдум в неделя, поставяме в темата на деня. Според Община Несебър не е възможно досегашното кметство  да се издържа  без  финансовата й подкрепа. Позицията ще чуем след новините в 8 часа.

От сдружение „Зелена Странджа“ работят по създаването на пътеводител за туристически маршрути в Бургаска област. Ще го има в книжен и електронен материал, а средствата от продажбата му ще се използват с кауза. Представяме я след 8.30.

Отличеният с награда „Икар“ за дебют театрален спектакъл „Косвени щети“ по книгата на нобеловата лауреатка Светлана Алексиевич „Войната не е с лице на война“ гостува в петък в Кукления театър в Бургас. Разговаряме с режисьора Максима Боева в минутите за култура и изкуство след 9 часа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Теодора Кралева, аз съм Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката Мисия Добро ще ви разкажем за благотворителния футболен турнир В Бургас, които се..

публикувано на 09.06.24 в 15:30

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 ДО 15 Ч:

Животът е един, а и без това минава толкова бързо. Струва си да направиш всичко по силите си, за да си щастлив. Всеки ден. А в неделя, щастливите мигове трябва да са по много за  всички! Не забравяйте, че днес е изборен ден и е наше право и граждански дълг да упражним правото си на глас. Ще продължим да ви информираме и как протича изборния ден в..

публикувано на 09.06.24 в 11:30

"Ден до пладне" на 8 юни

Под знака на завършилата вчера предизборна кампания и последните социологически прогнози преди вота премина първата седмица от юни. Темата за изборите ще присъства в седмичното ни обзорно предаване "Ден до пладне" в днешния ден за размисъл преди утрешните избори две в едно - за  50-о Народно събрание и за Европейски парламент, тъй като п рез днешния..

публикувано на 08.06.24 в 09:00

Булевард Демокрация на 7-ми юни

Темата ни днес е свързана с предстоящите избори в неделя. За работата на секционните избирателни комисии и от къде могат да дойдат недействителните бюлетини , за подводните камъни на 9-ти ще научим повече след малко.  Изборната реторика продължаваме и в коментара, който днес е на колегата Георги Тошев. Според него гласуването е право, но и граждански..

публикувано на 07.06.24 в 15:01

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 7 ЮНИ!

Добро утро на вълните на БНР-Бургас! С бодра стъпка влизаме в делника на 7 юни. Ето и акцентите в ефира до 10 часа. Човек и добре да живее, у нас рано или късно отива на избори. Няколко дни ни делят от датата на поредния вот-този път 2 в 1 за Народно събрание и Европейски парламент. Какво се случи в месеца, отреден за агитация, представяне на..

публикувано на 07.06.24 в 07:16

Булевард "Демокрация" на 6-ти юни

Ще се завърнат ли у нас немските туристи и имат ли хотелите достатъчно персонал. Това са част от темите на туристическо изложение в Несебър. В първия час на преаването ще ги засегнем и ние.  Как върви организацията на изборите и в колко секции ще гласуват сънародниците ни в Турция, ще чуем в коментара днес.  След 17 часа един един случай от съдебната..

публикувано на 06.06.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 6 ЮНИ!

Аромат на кафе и аромат на море – какво друго му трябва на човек през юни… Добро утро в четвъртък! Вдъхновяваме 6-ти юни с хубави мисли и надяваме се, с добри новини в сутрешния ефир на БНР – Бургас. Ето какво ще ви предложим във времето до 10.00ч. Германци и поляци са първите туристи по южното ни Черноморие в началото на новия летен..

обновено на 06.06.24 в 07:03