Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП е първа политическа сила в Ямболска област

Снимка: БГНЕС

БСП е първа политическа сила в Ямболска област, сочат резултатите при почти 100 процента обработени протоколи.

Малко над 27 процента от гласувалите  в района са предпочели БСП. На второ място е коалицията ГЕРБ -СДС с 24, 2 на сто от гласовете. Третото място е за "Има такъв народ" с близо 19 процента. За Изправи се! Мутри вън! гласоподавателите са отредили четвъртото място с малко над 6 процента, а петото място е за "Демократична  България" с 5,7 процента. Останалите партии и формации не минават 4 процента.  

В района трябва да се разпределят 4 мандата, като засега е ясно, че БСП, ГЕРБ и партията на Слави Трифонов получават мандат.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

И в Ямбол пристигнаха бюлетините за вота в неделя

Над 210 000 бюлетини, за изборите 2 в 1, пристигнаха днес следобед в областната администрация в Ямбол, предстои  транспортирането им  до петте общини в района.   „ По-трудни са тези избори, предвид 2 в 1, обстоятелството, че ще има два избирателни списъка, два протокола за попълване. Където има и машини, ще има четири избирателни кутии, това ще..

публикувано на 05.06.24 в 17:08

В Сливен пристигнаха хартиените бюлетини за изборите

В Сливен пристигнаха хартиените бюлетини за предсрочните парламентарни и европейски избори в неделя. Транспортирането им от печатницата на БНБ до Сливен бе под охраната на полиция и жандармерия.  Общо 335 800 са получените бюлетини, обяви говорителят на РИК Сливен Галя Хачатурян.  "За Европейски..

публикувано на 05.06.24 в 16:56

Избори 2024: На хартиените бюлетини трябва да има два печата, на бележките от машината само един

На хартиените бюлетини трябва да има два печата, а на бележките от машината след гласуване само един, това каза за БНР Бургас зам.-председателят на Районната избирателна комисия Любима Бургазлиева. Тя посреща гражданите, които искат  да направят пробно гласуване на устройството в сградата на Областната администрация. Това става всеки ден от 9 до..

публикувано на 05.06.24 в 14:10

"Маркет линкс": ГЕРБ-СДС първи на парламентарните избори с 24,7%, ПП-ДБ – втори с 15,4%

ГЕРБ-СДС са с 9% преднина пред вторите ПП-ДБ. Това сочат резултатите от проучване на "Маркет линкс", реализирано в партньорство с bTV. Изследването е проведено сред 1004 души над 18 г. в страната в периода 23 май – 2 юни 2024 г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета. Според данните ГЕРБ – СДС получават 24,7% подкрепа, а ПП-ДБ – 15,4%...

публикувано на 05.06.24 в 09:52

платена публикация
Димитър Найденов: Бургас е кауза, която аз ще продължа да защитавам и в новия парламент

Като народен представител ще работя за случването на важните проекти за града и региона, както съм го правил и до сега, каза Димитър Найденов, кандидат за депутата от листата на „Продължаваме промяната –Демократична България“ за Бургас: „Със сигурност държавата трябва да отпусне средства за изграждането на сградата на факултета по фармация към..

публикувано на 05.06.24 в 08:00

Сигнал за изборно нарушение в Сунгурларе е подаден до РИК и ЦИК

Районната избирателна комисия в Бургас е разгледала сигнал за участие на кандидат за народен представител от Сунгурларе в заседание на местния общински съвет, в качеството му на негов председател.  Справката на РИК показва, че във видео материал от заседание на ОС на 27 май той действително го е ръководил лично. В сигнала се посочва, че това е..

публикувано на 04.06.24 в 16:43
Заместник-председателката на ЦИК Росица Матева

Как да различим действителни и недействителни бюлетини?

Към днешна дата секциите за гласуване в страната са 12 898, включително 322 подвижни, в които вота си да упражнят хора с трайни увреждания. Предстои да се образуват и секции в домове за стари хора, в местата за задържане и изтърпяване на наказания, както и в болнични заведения . На вота в неделя секциите на територията на страната с машина за гласуване..

публикувано на 04.06.24 в 15:45