Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатът Пламен Николов - кандидат за премиер

Президентът Румен Радев връчи на Пламен Николов от „Има такъв народ“ мандат за съставяне на правителство.
Снимка: БГНЕС

Депутатът Пламен Николов e кандидатът за премиер на "Има такъв народ". Той получи проучвателен мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев. Номинацията не беше известна до последно. 

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов и депутатите Филип Станев, Ивайло Вълчев, Станислав Балабанов и Пламен Николов бяха в президентството, за да получи партия ИТН мандат за съставяне на правителство. 

"В резултат на изборите от 11 юли тази година, на вас се пада отговорността да получите първия проучвателен мандат. Хората гласуваха за вас с очакването да консолидирате фронта на промяната срещу проваленият корупционен модел на властта. Време е да разбират как и с кои личности. Твърде много много неотложни проблеми се трупат, за да допуснете провал. Вярвам и съм убеден, че го осъзнавате. Българите очакват вашите предложения за кабинет в рамките на установения от Конституцията срок", заяви президентът Румен Радев при връчването на мандата. 

Първите думи на Николов бяха: 

"За мен е изключителна чест и отговорност да бъда тук и да получа този мандат от вас. Ще направя всичко възможно всичко да бъде в установените законови срокове. Благодаря".     

Пламен Николов е доктор по философия на правото, политиката и икономиката. 

Роден е през 1977 година в Горна Оряховица. Средното си образование получава през 1995 г. в Хуманитарна гимназия "Йоан Екзарх Български" – гр. Шумен с профил "История и археология". Образованието си продължава в СУ "Св. Климент Охридски", където завършва магистратура по Философия на науката. Специализира в Австрия със стипендия "Ернст Мах" в Университета на Клагенфурт.

Има над 15-годишен опит в бизнес развитието и управлението на проекти. 
Преди да стане народен представител от групата на ИТН, Пламен Николов е оглавявал офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка, като е отговарял за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара с над 600 търговски В2В партньори.

Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Спортни федерации и Олимпийски национални комитети.

На влизане в сградата на президентството представителите на ИТН бяха посрещнати от протест на Народно движение за смяна на системата. Те са на място, "за да станат свидетели за връчването и връщането на мандата". 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ахмед Доган провежда консултации за листите за вота в централата на ДПС

Ахмед Доган провежда в централата на ДПС консултации за листите за предстоящите парламентарни избори с кандидати за депутати, съобщиха от пресцентъра на партията. "Ахмед Доган е обратно в своя дом, централата на ДПС, топло посрещнат от нашите младежи", се казва в съобщението. Учредители, основатели и бивши областни председатели на партията вчера..

публикувано на 19.09.24 в 13:52

НС отхвърли предложението за облекчаване на условията за референдуми

Парламентът отхвърли предложението на "Има такъв народ" да се облекчат условията за провеждане на референдуми с промени в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. "За" гласуваха 81 депутати, против бяха 30, а 80 се въздържаха. Мнозинството от депутатите от ГЕРБ-СДС гласуваха с "въздържал се", ПП-ДБ..

обновено на 19.09.24 в 12:18

РИК Бургас регистрира първите четири партии за участие в изборите

Районната избирателна комисия в Бургас регистрира първите четири партии за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Под №1 в регистъра е вписана партия „България на труда и разума" , която е подала документи в 13,57 часа на 16 септември. Листата й за народни представители е от четирима кандидати, водач е Александър Пръвчев...

публикувано на 19.09.24 в 09:00
Росица Матева

Финално: 24 партии и 9 коалиции на изборите

Финално регистрирани са 24 партии и 9 коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври. Това съобщи на брифинг говорителят и заместник-председател на ЦИК Росица Матева. Матева отбеляза, че подготовката за изборите тече нормално.  За сравнение - на предишните избори на 9 юни бяха регистрирани 20 партии и 11..

публикувано на 17.09.24 в 15:16

Без изненади в листите в Бургаско, но дали избирателят ще изненада с вота си?

Без изненади в листите за депутати тръгват към извънредните парламентарни избори водещите партии в Бургас. Водачите се очаква да останат същите като на последните извънредни избори през юни. 14 са депутатите, които ще изпрати в 51-ото Народно събрание Втори многомандатен избирателен район. А какви са нагласите на хората и как коментират те..

публикувано на 17.09.24 в 14:16

Ще има ли изборна интрига в Сливенско?

България отново е пред избор. Всъщност пак избори, и пак парламентарни. Те от години са някак си съпътстващи всички останали – местни, президентски и европейски. Едните отминават, но парламентарните остават – поне два пъти в годината, зависи от лидерското настроение на партиите. Избирателите така свикнаха с тях, че вече партиите и техните..

публикувано на 17.09.24 в 10:59
Урна за бюлетини при гласуване за парламентарни избори.

РИК Бургас разпредели местата в секционните комисии между партиите и коалициите

Районната избирателна комисия в Бургас разпредели между партиите и коалициите броя на местата в ръководствата на секционните избирателни комисии (СИК) и за техни членове за изборите на 27 октомври по време на заседанието си на 15 септември. Решения има за всички 13 общини в областта. В Бургас най-голямата политическа сила от предходните избори -..

публикувано на 16.09.24 в 15:40