Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иванка Ангелова отново е кмет на Дебелт

Иванка Ангелова отново е кмет на село Дебелт. Тя бе кандидат на НФСБ и спечели частичните избори, след като се изправи  срещу Таня Колева-Дикова от „БСП за България“. Новият кмет получава 282 действителни гласове, съобщиха от ОИК Средец.

До вота се стигна, тъй като  Ангел Ников реши да напусне кметския пост. Той бе избран през 2019 година . Иванка Ангелова ръководеше  Дебелт преди него. Гласуваха  487 души. Това са 33.6% от имащите право на глас жители на селото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Любен Дилов - син

Любен Дилов-син: Джентълменското споразумение е на масата

" Едва ли има друга формация, която да има толкова дълга резервна скамейка, колкото има ГЕРБ-СДС ". Това каза пред БНР Любен Дилов-син – кандидат за депутат в листите на ГЕРБ-СДС в София и Бургас. " Няма драма. Няма никакво напрежение , поне в нашия избирателен район. Тази стъпка е възприета като логична и разумна", каза той във връзка с..

публикувано на 26.09.24 в 16:16

"Алфа Рисърч": ДПС на Доган изпреварва формацията на Пеевски с близо 2%

"Алианс за права и свободи" на Ахмед Доган изпреварва с около 2% електорална подкрепа втората партия от разцепилата се ДПС - "ДПС - Ново начало" на Делян Пеевски, показва социологическо проучване на агенция "Алфа Рисърч", направено в навечерието на старта на предизборната кампания. Седем партии биха влезли в бъдещото Народно събрание, ако изборите бяха..

публикувано на 26.09.24 в 12:19

ГЕРБ-СДС ще участва на изборите с номер 18, ПП-ДБ - с 26, "Възраждане" – с 12

В Централната избирателна комисия бяха определени чрез жребий номерата в бюлетината за гласуване между партиите и коалициите, регистрирани за участие в изборите на 27 октомври. В сряда ЦИК ще определи чрез жребий номерата в бюлетината за изборите Стана ясно, че "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) ще се яви на изборите под..

публикувано на 25.09.24 в 17:17

97-годишен кандидат за депутат в Ямболска област

Намалява  броят на  кандидатите за народни представители от Ямболския избирателен район. В регистрираните 27 листи в районната комисия са включени 135 имена, докато на изборите през юни, претендентите са били 153. По 33 кандидатите ще се борят  за едно от  четирите депутатски места, отредени за 31 многомандатен избирателен район,  уточни..

публикувано на 25.09.24 в 17:05

В Бургас: 313 кандидати за депутати, 22-ма се борят за едно място

313 са кандидатите за депутати във Втори многомандатен избирателен район Бургас. 22-ма кандидати ще се борят за едно депутатско място, а Бургас ще изпрати 14 народни представители в бъдещия парламент. 19 партии и 10 коалиции са регистрирани за предстоящите предсрочни парламентарни избори.  По-малко са кандидатите за депутати от област Бургас на тези..

публикувано на 25.09.24 в 15:24

Полицейска операция срещу купуването на гласове ще тече през цялата предизборна кампания

От 27 септември започва националната полицейска операция, която още продължи до края на изборния процес. В деня са ангажирани всички служители на МВР с полицейски правомощия. Това обяви в Народното събрание служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков.  По-рано днес депутатите задължиха Илков да се яви на изслушване заради купения вот. В..

публикувано на 25.09.24 в 13:13

Прокуратурата, МВР и ДАНС създадоха Национално междуведомствено звено за изборите

Прокуратурата, МВР и ДАНС подписаха заповед за създаване на Национално междуведомствено звено във връзка с предстоящите избори.  Целта на звеното е да се гарантират в максимална степен политическите права на гражданите, както и да се осигурява бърза и адекватна реакция срещу престъпления, свързани с провеждането на изборите.  ЦИК..

публикувано на 25.09.24 в 10:55