Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 19 АПРИЛ!

Липсата на кадри в хотелиерството и ресторантьорството за летния сезон у нас, тази година отчасти ще се реши с наемането на украински граждани, бягащи от войната. Със статута, който получават при пристигането си у нас те имат право да работят в страната, в рамките на една година. Темата коментираме след новините в 8 часа заедно с хотелиера от Слънчев бряг Веселин Налбантов. Поводът е трудовата борса за сектор туризъм, която започва в 10 часа в дома на НХК.

В рубриката Евранет+ днес търсим отговор на въпроса „Може ли Европа да гарантира решаването на проблемите между България и Северна Македония?“ Събеседник след 8.30 е българският евродепутат Илхан Кючюк.

Документален филм за монашеския живот ще бъде представен тази вечер в Бургас. Украинската лента „Къде си, Адам?“ е дело на протодякон Александър Плиска, а в България я разпространява Даниел Нунев. Ще го чуем в минутите за култура и изкуство след 9. Славната школа по керамика на СУ „Иван Вазов“ представяме с нейния ръководител Иван Арабаджиев.

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни днес за района на град Бургас. Причината за това е редовната годишна профилактика на предавателя на честота 92.5 MHz. Програмата на общественото радио няма да може да се слуша ефирно в този район от 9:00 до 17:00 часа. Останете информирани, като слушате БНР Бургас онлайн.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард "Демокрация" на 13-ти юни

Град с големината на орех унищожи част от прасковената реколта в Сливенско, още преди да бъде събрана. Най-големите щети са в село Мечкарево, където ще отидем ефирно в началото на предаването. Ще продължим с полетите от бургаското летище и има ли нови дестинации. Изявлението на Бойко Борисов и поканата му за експертен кабинет, с премиер от ГЕРБ е тема..

публикувано на 13.06.24 в 14:58

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 13 ЮНИ:

Не мислете за нещата, а просто ги правете. Четвъртък е подходящият ден за това! Да го започнем с усмивка, добро настроение и любимото кафе. Добро утро! Екипът ни днес – звукорежисьор е Мариян Райнов, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   В рубриката ни..

публикувано на 13.06.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 12-ти юни

Изборите отминаха, кои са отличниците по преференции в Бургаска област и кои получиха най-малка лична подкрепа, ще обобщим след малко. Политическата линия в първия час ще завършим с Цончо Ганев, водачът на листата на "Възраждане" в Бургас ще анализира представянето им.  С подобрено качество е питейната вода на квартал "Сарафово" след цялостната..

публикувано на 12.06.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР –БУРГАС НА 12 ЮНИ!

Резултатите от вота 2 в 1 и евентуалните варианти за съставянето на правителство продължаваме да коментираме и тази сутрин. Поредният ни събеседник е съпредседателят на партия „Зелено движение“ Даниела Божинова, която остава извън 50-тото Народно събрание, но доскоро бе част от коалицията ПП-ДБ. Ще я чуем след новините в 8 часа. Със..

обновено на 12.06.24 в 07:13

"Булевард Демокрация" на 11 юни

Темите в предаването: Два дни след изборите за Народно събрание и Европейски парламент търси коментари на случващото се в страната и Европа. Двете страни на една монета, какво се случва в коалицията ПП-ДБ и какво сочат направените анализи. Ще чуем  координатора  за региона на ПП Емил Соколов и  избрания за депутат Димитър Найденов от Демократична..

публикувано на 11.06.24 в 14:51

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 11 ЮНИ:

Животът ни учи как да управляваме времето, а времето как да ценим живота! Добро утро във вторник. Да започнем деня с усмивка и добро настроение. Екипът ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новините ще представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   В рубриката..

публикувано на 11.06.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 10-ти юни

Постоизборно ще е предаването ни днес. Изборния ден ще обобщи председателя на РИК Бургас, ще видим и какво мислят бургазлии за бъдещето на новия парламент и голямата изненада - партия "Величие". Ще чуем техния координатор Михаил Динев. Тодор Иванов, ще коментира пък резултата на Има такъв народ. Те за пръв път се явяват на евроизбори и печелят едно..

публикувано на 10.06.24 в 14:50