Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Покупка на спално бельо: Кога е по-добре да изберем чаршафи с ластик?

Качеството на спалното бельо е от огромно значение не само за периода на неговото използване, но и за комфорта по време на сън. Това ни задължава да избираме изключително внимателно спалните комплекти за своето легло и за леглата на нашите близки. За добрия сън е от голямо значение какъв тип чаршаф ще изберем. Чаршафите с ластик стават все по-предпочитани и в следващите редове ще разберем защо.

  • Кога чаршафът с ластик е по-удачният вариант?

Магазините, които продават качествено и луксозно спално бельо, предлагат на купувачите една страхотна опция – комплекти, включващи чаршаф с ластик. Чаршафите с еластична лента са най-доброто решение за високи матраци, тъй като тъканта обхваща плътно целия периметър на матрака. Фиксирането е здраво, така че чаршафът остава идеално изпънат през цялата нощ.

Производителите изработват ластичните чаршафи от еластичен трикотаж, за да може материята да се постави с нужната лекота и да се адаптира към тежестта на тялото. Нееластичните тъкани не биха могли да останат здраво фиксирани около матрака през цялата нощ, а също така могат да се разкъсат поради по-голямото натоварване.

Чаршафите с ластик са идеално решение за хора, които спят неспокойно – възрастни и деца. Те не се разместват и събират на топка в средата на леглото, както обикновените чаршафи. Поддръжката на леглото, покрито с такъв чаршаф, е много по-лесна и удобна. Не се налага всяка сутрин да изпъвате завивките, за да приведете леглото в пригледен и приятен вид.

Едно от основните предимства на ластичния чаршаф е, че той не се нуждае от гладене. Ластикът държи тъканта идеално изпъната, изглаждайки евентуалните гънки. Като цяло качествените чаршафи с ластик не се мачкат, защото в състава на материята има еластични синтетични влакна, които са неподатливи на деформация.

Основно изискване за използването на такова спално бельо, е размерът да се избере много прецизно. Чаршафът трябва да отговаря точно на размера на матрака, за да може да го обхване плътно от всички страни, без да се размества. Ако решите да подарите спален комплект с ластичен чаршаф, трябва да знаете точните размери на матрака.

  • От къде да купуваме спално бельо – от физически или онлайн магазин?

Онлайн пазаруването се налага с бързи темпове като предпочитан метод сред съвременните купувачи. В интернет пространството оперират множество специализирани магазини за спално бельо, което подсказва, че търсенето на този тип продукти е доста голямо. Някои купувачи се опасяват, че в глобалната мрежа могат да бъдат измамени, затова бързаме да разсеем техните притеснения.

Скептицизмът относно качеството на спалното бельо е напълно излишен, стига да се купува от утвърдени и проверени магазини. Добрите специализирани сайтове предоставят изчерпателна информация за своите продукти – материал, размери на всеки детайл от комплекта, брой части и т.н. Изделията от 100% органичен памук се отличават с най-високо качество и се предлагат на изгодна цена.

Надеждният онлайн магазин предоставя богат асортимент от продукти, наред с удобни методи за плащане и доставка на закупената стока. Електронният каталог по правило е допълнен с възможност за сортиране на артикулите по цена, материал, принт и други параметри. Коректните онлайн продавачи предлагат множество критерии за търсене, така че клиентът да не губи време в преглед на хиляди неподходящи продукти.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затворници овладяват агресията чрез дихателни техники

„Свобода зад решетките“ е специална програма за занимания на затворници с йога и дихателни упражнения. Тя се реализира напълно безплатно в страната чрез обучени инструктори, част от  международната хуманитарна и благотворителна организация „Изкуството да живееш“.  Един от тях е Константин Драгов. Той е национален координатор и първият..

публикувано на 18.05.24 в 16:33

Над 200 души се събраха днес на традиционния събор в село Камен връх

Над 200 души се събраха днес на традиционния събор в село Камен връх. Отбелязват се  222 години от основаването на селището, 90 години от преименуването му и 153 години от построяването на православния храм „Свети Атанасий", припомни кметът на община Болярово Христо Христов, който отправи поздравления към кметския наместник Красимир Бодуров и към..

публикувано на 18.05.24 в 14:18

Румен Радев в Ямбол:Неприемливо е продължаването на войната между Русия и Украйна

Продължаването на войната е пагубно  за Украйна, Русия и всички нас, заяви президентът Румен Радев и допълни, че е не възможно Русия да бъде победена. Според държавния глава извършеното тази седмица покушение срещу словашкия премиер Роберт Фицо е плод на страсти, разпалвани именно покрай войната в Украйна. Насаждането на нетърпимост и омраза към чуждия..

публикувано на 18.05.24 в 13:13

С благотворително четене събират средства за сдружение "Онкоболни и приятели"

Благотворително литературно четене на авторската стихосбирка „Обич за народа“ ще се проведе днес от 18:00 часа в Културен дом НХК.  Входът е свободен. Целта на дарителската кампания е да се подпомогне Сдружение „Онкоболни и приятели“. Автор на стихосбирката „Обич за народа“ е Стамат Стойчев, който е и организатор на благотворителната инициатива.

обновено на 18.05.24 в 12:29

"Зеленият уикенд" в Бургас започна с Карнавал на биоразнообразието

С Карнавал на биоразнообразието започна Зеленият уикенд . В него се включиха над 150 деца от 22 учебни заведения. Организатори са Българска фондация "Биоразнообразие" в партньорство с Община Бургас и РИОСВ-Бургас. Темата тази година бе "Бургас на три езера" . „Всички ние трябва да се използваме от тази природна даденост, да..

обновено на 18.05.24 в 08:16
Община Болярово

Информационна среща в Болярово по Проект „Еко-кошница, моля!“

На 24 май от 15:30 часа в сградата на НЧ „Възраждане-1912г.“, град Болярово МИГ – Елхово – Болярово, съвместно с община Болярово, организира информационна среща в изпълнение дейностите по Проект „Еко-кошница, моля!“. Проектът е изпълняван съгласно административен договор № РД 50-54/17.03.2023 г. по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за..

публикувано на 17.05.24 в 16:41

19 души са загинали при трудови злополуки в страната

В следствие на трудов травматизъм от началото на годината 19 души са загубили живота си в страната.  Сериозен ръст на трудовите злополуки се отчита и за цялата 2023 година, съобщи директорът на агенция "Главна инспекция по труда" Екатерина Асенова на регионален форум в Ямбол.  Статистиката показва, че трудовите злополуки стават..

публикувано на 17.05.24 в 16:33