Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фентъзи турнир ще се проведе в немската гимназия

Ученическият съвет към НЕГ „Гьоте“ организира за втори път „Лига Турнир, Бургас“, но този път излиза на общинско ниво. Всички бургазлии, любители на 3D фентъзи съревнованията, могат още сега да организират своя отбор и да се запишат за участие в турнира. Победата ще бъде два пъти по-трудна, а наградите – в пъти по-фантастични, казват организаторите. Началото е в 10 часа.

Отборите които имат на участие трябва да са от поне пет души, с право на резерви.

Турнирът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас като част от инициативата „Общински младежки грант“ по повод Европейска година на младежта.


По публикацията работи: Калина Енчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Сливен Стефан Радев откри Националната конференция за обучението по физика

Национална тридневна конференция събра в Сливен експерти по физика от цялата страна, учители, преподаватели в университети, научни изследователи и представители на институциите в града. Ежегодното събитие се организира от Съюза на физиците в България (СФБ), Министерството на образованието и науката, фондация „Еврика“, Международната фондация „Св. св...

публикувано на 13.06.24 в 16:41

УАСГ може да разкрие филиал в Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов презентира пред ректора на Университета по архитектура, строителство и геодезия доц. д-р арх. Гичка Кутова- Каменова и деканите на факултети възможностите, които Бургас предоставя за разкриването на филиал в града.  Той запозна преподавателите с базите за бъдещо обучение на студенти, както и с проекта за..

публикувано на 13.06.24 в 15:29

4 часа и 464 обиколки за водородния автомобил на „Автото”

Професионалната гимназия по транспорт беше домакин на националното състезание за водородно задвижвани автомобили – HorizonHydrogen GP. Надпреварата събра най-добрите училищни отбори от цялата страна, които демонстрираха своите умения и знания в областта на алтернативните видове горива. Отборът на ПГ по транспорт Бургас се представи отлично и..

публикувано на 13.06.24 в 14:56

Социалната градина за възрастни хора с деменция разширява капацитета си

Социалната градина за възрастни хора с деменция „Грижовник“ разширява капацитета си и стартира прием на документи за нови потребители на услугата. Те трябва да  притежават ЕР на ТЕЛК/НЕЛК с диагноза деменция и/или Алцхаймер, р егистрация по постоянен адрес в община Бургас, з апазени навици за самообслужване, запазена двигателна активност...

публикувано на 13.06.24 в 13:07

Филиалът на СУ в Бургас разкрива нова магистърска програма - „Православно богословие“

Богословският факултет на Софийския университет разработи нова магистърска програма за предстоящата 2024-2025 академична година. „Православно богословие“ ще се изучава само във филиал – Бургас. Дисциплините, включени в програмата, минават през всички профили на богословието като наука и водят до познаването на важните и доктринално дефинирани истини в..

публикувано на 13.06.24 в 12:33

Стартира приемът за „Музикални медийни технологии и тонрежисура“ във филиала на СУ в Бургас

От днес стартира приемът за специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура“ във филиала на Софийския университет в Бургас през 2024 г. Той се осъществява по избор с оценки от държавен зрелостен изпит по музика, български език и литература и английски или с оценки от дипломата за средно образование по музика, информационни технологии и чужд..

публикувано на 13.06.24 в 11:26

Тракийският университет представя в Царево специалностите си

С празничен концерт в Царево Тракийски университет – Стара Загора стартира кампания за представяне на специалностите си и възможностите за изнесено обучение в черноморския град. На 14 юни (петък) от 18:30 ч. на площада пред Община Царево ще бъде даден официален старт на кампанията. Това ще стане с концерт на странджанската фолклорна изпълнителка..

публикувано на 12.06.24 в 12:11