Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За един депутат повече ще се бори ГЕРБ в Бургас

Един депутатски мандат повече е амбицията на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори. Това обявиха на брифинг в морския град народните представители Любен Дилов-син, Жечо Станков и Андрей Рунчев. Джобът на българинът ще е основната тема на кампанията.

В Бургас отново мандатите ще са 14, а ГЕРБ ще се бори за поне 5 от тях. Да ангажираме подкрепа извън тази, която имахме на последните избори е целта ни, посочи за кампанията Любен Дилов син. Ако за спасяването на българския лев ще има референдум, то за спасяването на българския десен ще трябва да разчитаме само на ГЕРБ, СДС и Гергьовден, метафорично предизборната политическа ситуация описа Любен Дилов-син:

"Дали в този формат, дали разширен ще се изправим срещу  няколко форми на левица-класическото БСП, новата левица в лицето на ПП и Да, България и левицата около Първанов и Мая Манолова, която се готви да излезе, т.е ние ще имаме три опонента в ляво и никой в дясно. Центърът е зает, както винаги от ДПС. Може би там ще имат претенции и бившата формация НДСВ-не знаем още не са се заявили идеологически."

Според депутата подписките за двата референдума-за българския лев на „Възраждане“ и за президентска република на Има такъв народ, са насочени към акумулиране на енергия за местните избори. В следващия парламент ГЕРБ ще предложат референдумите да се провеждат самостоятелно, а да не се комбинират с други избори, защото това според Любен Дилов-син изкривява допитването. 

ГЕРБ отново ще има местна програма, а що се отнася за подредбата на листата, Андрей Рунчев, който е и общински лидер, коментира:

„Общо взето лидерите в началото са почти ясни, но естествено ще оставим това и на нашите членове и на Изпълнителната комисия. Ще минем през всички инициативи, които следват нареждането на листата. Със сигурност ще имаме широкообхватна листа с представители на цялата област, за да предложим различни профили на хора, които биха били полезни в кампанията и евентуално като народни представители." 

 Два важни социални законопроекта минаха през последната седмица, подкрепени от ГЕРБ, отбеляза Жечо Станков. Това са безплатните учебници за учениците до 12 клас по всички общообразователни предмети. Така за едно дете в началото на учебната година ще се спестят до 300 лева, за двете деца вече сумата става 600 лева, отбеляза народният представител. Като съществена и за жителите на бургаска област той отчете промяната в Закона за горите, според която едно домакинство да има право да заяви до края на март в кметството и закупи до 10 кубика дърва като се въвежда ограничението докато не се осигурят дърва за бита да не стартира продажба за бизнеса. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първият мандат: Росен Желязков е кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарната група - ГЕРБ-СДС - Росен Желязков. Кандидатурата му бе представена от лидера на партията Бойко Борисов, а пред държавния глава Росен  Желязков обяви структурата и състъва на кабинета,..

обновено на 01.07.24 в 09:18

Любен Дилов: Най-вероятно Росен Желязков ще вземе мандата за съставяне на правителство

Най-вероятно Росен Желязков ще вземе мандата за съставяне на правителство . Това заяви пред БНР депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Любен Дилов, лидер на "Гергьовден", и уточни, че се позовава на заявления на Бойко Борисов, но добави: "Но виждате, че ситуацията се мени много бързо и може да има и нещо друго". Според Дилов формулата "правителство на..

публикувано на 30.06.24 в 10:43
Жечо Станков

Жечо Станков: Четирилентовите пътища в област Бургас ще помогнат за икономическото развитие на региона

Предизвикателствата пред общинските кметове в област Бургас са лошата пътна инфраструктура, нуждата от подмяна на ВиК мрежата, както и проблемите по програмата за саниране. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Жечо Станков след проведена среща между областния управител Мария Нейкова, кметовете и бургаските депутати.  Областният управител и..

обновено на 28.06.24 в 18:22

Андрей Рунчев, ГЕРБ-СДС: Кандидатът за премиер ще получи в понеделник папката от президента

В понеделник президентът Румен Радев ще връчи папката за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС. Ще я получи кандидатът за министър-председател на коалицията. Името му ще стане ясно на 1 юли в 9 часа сутринта, беше лаконичен бургаският депутат и общински лидер на ГЕРБ Андрей Рунчев. За БНР Бургас той коментира работата на новото..

публикувано на 28.06.24 в 16:30

Президентът връчва първия мандат в понеделник

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ – СДС. Това ще стане в понеделник от 9 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.  Папката ще бъде връчена на кандидата за министър-председател на формацията.  След приключилите вече консултации със седемте формации в 50-ото НС, държавният глава вчера отговори на..

публикувано на 28.06.24 в 12:33

Започва укрепване на свлачището на крайбрежната алея в Ахтопол

Общинските съветници в Царево гласуваха за изработване на подробен устройствен план, с което започват действия по решаването на дългогодишния проблем със свлачището на крайбрежната алея в Ахтопол. Предприемат се и незабавни действия по аварийно-възстановителните работи по мостовото съоръжение в кв. Мандрата и прилежащите улици към него,..

публикувано на 26.06.24 в 10:28

Приключват политическите консултации при президента

Приключват политическите консултации на президента с парламентарните партии в 50-ото Народно събрание, преди държавният глава да връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.  Днес Румен Радев ще разговаря с представителите на "Има такъв народ" и на "Величие". След като през последните два дни президентът разговаря с пет от..

публикувано на 26.06.24 в 08:26