Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет допълнителни и една подвижна секция ще има в община Сливен

Община Сливен
Снимка: Стоян Радев

Пет допълнителни избирателни секции бяха образувани в община Сливен със заповед на кмета Стефан Радев, освен вече разкритите 181 за парламентарните избори на 2 април. Допълнителните ще са в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, МБАЛ „Хаджи Димитър“, МБАЛ – Сливен към ВМА, женския затвор и ареста към него и Дома за стари хора. Образувана е и една подвижна секция за хората с увреждания.

Разпределението на изборните документи ще бъде извършено на 1 април по график, публикуван в сайта на РИК - Сливен, заяви Валя Радева, секретар на Община Сливен. За всяка секционна комисия е определен час и място за получаване на материалите. Заедно с тях ще бъдат разпределени и окомплектованите мобилни устройства за видеонаблюдение. 

Ще бъде осигурен транспорт в изборния ден за гражданите с физически затруднения. Създадена е и организация за транспортирането на секционните комисии до зала „Васил Левски“ в Сливен, където ще бъдат предавани книжата след края на изборния ден. 

На 2 април в общинската администрация ще работят дежурни телефони: 044/611-264; 611-265 и 611-266 – за справки  в регистъра на населението и 044/611-215; 611-216; 611-226 и 662-366 – за събиране на информация и консултации на СИК. 

Избирателите по списък в общината са 108 262 души. Най-възрастните са трима столетници – един на 100 и двама на 102 години. В неделя четирима младежи ще станат пълнолетни и ще могат да гласуват за първи път.


По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ПП-ДБ слязоха до 5-о място в Бургаско

ГЕРБ-СДС са убедителният победител на изборите във 2-ри МИР- Бургас. Това показват резултатите при 100% обработени протоколи. С 10 000 души е повишила резултата си партията в сравнение с изборите през юни. 37 634 души са гласували за ГЕРБ - СДС като разликата с втората партия - "Възраждане" е над 10 000 гласа.  С 16 533 гласа "Възраждане" де нарежда на..

публикувано на 28.10.24 в 11:10

По-активна кампания в Турция, но избирателите там са разочаровани от разрива в ДПС

Ще бъдат ли припознати изселниците ни в Турция от всички партии и ще ги възприеме ли българското общество като хора, които могат да играят роля за положителната връзка между страната ни и турската държава? Това са големите въпроси, на които сънародниците ни в Турция настояват да получат отговори. Изразяват също разочарование от Ахмед Доган за..

публикувано на 28.10.24 в 07:09

При над 67% обработени протоколи в ЦИК – 9 партии с депутати в НС

ГЕРБ-СДС убедително печелят предсрочните парламентарни избори с 25.9% от вота на избирателите. Това става ясно от данните на ЦИК при 67.73% обработени протоколи в РИК. Второто място е за коалицията ПП-ДБ, за които са гласували 14.99% от избирателите. "Възраждане" са трети с 14.22% подкрепа. ДПС-Ново начало получават 9.33% от гласовете, а БСП -..

публикувано на 28.10.24 в 06:33

Висока активност в Брястовец и увереност, че "има пробуждане"

Висока избирателна активност още от рано сутринта отчете секционната избирателна комисия в село Брястовец.  Денят върви чудесно, много хора гласуват, проблеми няма – увери председателят на секционната избирателна комисия Руска Бошева. В бургаското село може да се гласува само с хартиени  бюлетини, защото броят на пълнолетните му жители не позволява..

публикувано на 27.10.24 в 20:13

"Машинното гласуване може да се фалшифицира, защото може да изкара повече хартии"

С хартиени бюлетини и под зоркия поглед на кмета  гласува бургаското село Драганово. Пред секцията до джамията спираха автомобили с бургаска, тук-там с кърджалийска и един с турска регистрация, който доведе възрастна жена, за да гласува. Отпред си говореха група мъже, сред които председателят на комисията. Проблеми в изборния ден няма –..

публикувано на 27.10.24 в 20:05
Инж. Петър Кънев, водач на листата на

платена публикация
Петър Кънев: Можем да постигнем напредък при инвестициите в Бургас през следващите месеци

„Нямам обяснение защо в индустриално отношение Бургас не се развива, няма инвеститори и всичко, което остава, не е това, което бихме желали. Не мога да си го обясня, но мисля, че ще успеем през следващите месеци на следващия парламент нещо да постигнем.“ Това увери инж. Петър Кънев - водачът на листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ за..

публикувано на 25.10.24 в 14:00

Галъп: Седем формации сигурни в НС, една на ръба, една с шансове

7 формации вероятно ще имат депутати в НС, една е на ръба, а друга има своите шансове за влизане в 51-ия парламент. Данните се основават на проучване на "Галъп интернешънъл болкан" за Българското национално радио. Проучването обхваща 1007 души в представителна за пълнолетното население в страната извадка и е проведено чрез интервю "лице в лице" с..

публикувано на 25.10.24 в 12:29