Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти и преподаватели мерят сили в Седмицата на спорта

Вече са ясни първите медалисти от Седмицата на спорта в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, организирана от Катедра "Физическо възпитание и спорт" съвместно със Студентския съвет. 

Седмицата на спорта беше открита с футбол. В надпреварата се включиха 3 отбора. За първи път в състезанията по тенис на маса се включиха и преподаватели от висшето училище.

Класирането на преподавателите:

1-во място – проф. Христо Бозов 

2-ро място – доц. Николай Миринчев

 3-то място - –проф. Валентин Ненов

Класирането на студентите:

1-во място – Серхат Ахмедов Сюлейманов МЕД28

2-ро място – Тодор Николаев Тодоров Иф 73

 3-то място - –Mартин Тодоров Киряков Иф70

В състезанията по волейбол участваха 3 отбора. Победители са сборен отбор от групата за специализирана спортна подготовка по волейбол.

На 26.04.2023 за втора поредна година пък се проведоха Спортно-анимационни игри. Участие взеха 9 отбора (54 души), представители на почти всички специалности в университета.

След оспорвано и много емоционално състезание победителите са:

1-во място - отбор "Светкавица", специалност ПНУП;

2-ро място - отбор "Медицински сестри“, специалност Медицинска сестра

3-то място - отбор "Акушерки 2", специалност Акушерка.

4-то място - отбор "Кости", специалност Рехабилитатор

Седмицата на спорта ще завърши с поход в околностите на село Воден, община Болярово, който включва:

- Пешеходен преход с дължина 5 км и продължителност 2 часа до разкопките на Парорийския манастир край село Воден.

- Влизане в Месомелската пещера, върху която е бил изграден манастира.

- Почистване на отпадъци, изхвърлени от бежанци в гората по трасето на най-дългия маршрут в Странджа - Тур Странджа, измислен и маркиран от „Зелена Странджа“.

От Катедра "Физическо възпитание и спорт" благодарят на всички студенти, които взеха участие, които бяха публика и подкрепяха своите колеги. Благодарят и на младите хора от Студентски съвет, които помогнаха с организацията.

По-късно днес предстои награждаването на отборите по футбол и волейбол.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Състезателките по водна топка на „Черноморец“ с шампионска титла

Състезателният сезон във водната топка за жени до 17 г. завърши с шампионска титла за Бургас. Спечелиха я състезателките на СКВТ „Черноморец“. Във финалните плейофи възпитаничките на треньорите Петър Йонов и Валентин Мартинов играха за златото, след като по-рано в мачовете от Държавното първенство си извоюваха това право с поредица от победи. В..

публикувано на 28.06.24 в 13:16

В Сливен се провежда международният турнир по акробатика „Стефка Спасова“

Второто издание на Международния турнир по акробатика за купата „Стефка Спасова“се провежда в Сливен.  Турнирът е посветен на голямата сливенска състезателка и треньор Стефка Спасова. Тя е първият световен шампион по акробатика заедно с Калинка Лечева при двойките за жени, които на световното в Москва през 1974 г. стават първи и печелят златото...

публикувано на 28.06.24 в 09:06

Ясни са осминафиналите на Евро 2024

Турция победи Чехия с 2:1 в последен мач от Група "F" на Евро 2024. Успехът класира турците за осминафиналите като втори в групата с 6 точки, докато чехите останаха на последната позиция с една точки и отпаднаха от надпреварата.  Двубоят в Хамбург предложи много емоции на зрителите, а въпреки героичната си игра чехите, които играха с 10 души от..

публикувано на 27.06.24 в 08:33

Ясни са осминафиналите на Евро 2024

С приключването на мачовете от група "F" на Евро 2024 стана ясна и цялата схема за фазата на директните елиминации, която ще стартира на 29 юни, събота. Последните двойки, които се оформиха, противопоставят дебютанта Грузия на победителя в група "В" Испания, докато завършилият на второ място в група "F" тим на Турция ще срещне..

публикувано на 27.06.24 в 07:01

Ще имаме 45 спортисти на олимпийските игри

Олимпийската делегация на България за Игрите в Париж ще включва 45 спортисти, съобщи председателят на БОК Стефка Костадинова. "Олимпиадата е каймакът за всеки един спортист. Стискаме палци на младите ни талантливи състезатели да разкрият потенциала си и да постигнат мечтите си. Важното е да не се плашат, да имат самочувствие. Всички ние вярваме, че те..

публикувано на 26.06.24 в 14:17

Отдадоха за 30 години две общински спортни бази в Бургас

Бурни дебати в залата на Общинския съвет в Бургас предизвика отдаването на две спортни бази за безвъзмездно ползване за срок от 30 години. Предложението на кмета Димитър Николов е спортното игрище в бургаския комплекс "Изгрев" да се отдаде на  клуб "Локомотив" - Бургас. Срещу ползването на базата, той обещава инвестиции за не по-малко от 85 835..

публикувано на 25.06.24 в 11:44

Стефка Костадинова награди победителите в детския турнир „Футболни звезди на Бургас“ (СНИМКИ)

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и кметът Димитър Николов наградиха победителите в детския турнир „Футболни звезди на Бургас“. Състезанието се проведе в спортния комплекс „Звездичка арена“ в „Славейков“. Всички отбори получиха купи за своето участие в Международния олимпийски ден, който отбелязваме днес...

публикувано на 23.06.24 в 15:16