Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 4 юли

Снимка: скрийншот/Фейсбук

У нас, когато се създава нов политически проект (а такива – колкото искаш), той е или десен, или е патриотичен.

„Бившят главен прокурор Иван Гешев обяви, че създава гражданско родолюбиво и консервативно движение, наречено: "Справедливост за България". В нарочно видеобръщение той обяви, че след като най-после бъде приета оставката му като редови прокурор, ще "застана заедно до хората в името на съхраняването на българската национална идентичност". Според него проектът му ще се бори за истински патриотизъм под мотото: "Бог, Отечество, Семейство". Сдружението му ще се бори за "възстановяване на справедливостта, смазана от "олигархичния модел" в последните години"“, пише БНР.

Гешев се отговаря на живо на въпроси (как е друг въпрос) във Фейсбук. И, докато той говори за семейни ценности, под него вървеше друго живо излъчване. Предполагам и то е било свързано с подобни теми, а негов автор беше Наталия Кобилкина. Въпрос на алгоритми…

Това е предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Алекс Пенев и с мен, Мариян Иванов. Ето и акцентите:

-  Бургаските полицаи отбелязаха своя празник днес с церемония. За делника, празника и готовността за протести – в темата ни днес

-  В коментарната рубрика – за паралелното въвеждане на еврото и референдума – Любомир Каримански пред „Хоризонт“

-  След 17 – започна кампания за популяризиране чистотата на българското море. Какво ще представлява?

-  Държавна агенция пък започна проверки за надуваеми пояси. На какви изисквания трябва да отговарят?

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Без сигнали за нарушения протичат изборите в Ямболско

Спокойно протича изборният ден в Ямболска област, до момента няма постъпили сериозни сигнали за нарушения, както и сигнали за проблем с машините. За четирите мандата в района кандидатите за Народно събрание са 155, а до урните имат право да отидат: "По последни избирателни списъци 105 216, за Европейски парламент -103 990", уточни председателят на..

публикувано на 09.06.24 в 10:27

Забавянето в обработката на протоколите идва от неглижиране, смята член на СИК

Николай Янакиев е член на СИК за 4ти път. Въпреки че избора днес е по-сложен според мнозина, той не вижда особени проблеми които биха затруднили членовете на комисиите при броенето и отчитането на вота.  Според него проблемите с надрасканите протоколи и забавянето в отчитането на резултата идва от неглижиране. "Стоят и не водят записки, а..

публикувано на 09.06.24 в 10:15

Гласуването в две от секциите в Истанбул протича спокойно

Гласуването в двете секции в училище "Амбаарлъ"в квартал "Авджълар" в Истанбул протича изключително спокойно. Има възможност за гласуване с машина. За момента активността е слаба и има периоди, когато в секциите няма никакви избиратели. Ето какво казаха две от първите гласували: "Да стане всичко по-хубаво. Всичко е лесно казват хората, които вече са..

публикувано на 09.06.24 в 10:01

Около 4% е избирателната активност за националните избори към 9.00 часа

Около 4% е избирателната активност за националните избори към 9.00 часа. Тя е малко по-висока спрямо предходните избори, които се проведоха на 2-ри април 2023 г., когато към този час избирателната активност е била 3,6 %. Малко по-висока е активността за европейските избори - 4,2%. Това показват данните на "Галъп интернешънъл болкан", която е партньор на..

публикувано на 09.06.24 в 09:54

По решение на ЦИК: Ако машина пуска само една разписка при вот за двата избора, гласува се с хартиена бюлетина, за този за който няма бележка

В 63 секция  в ОУ „Любен Каравелов” се е появил проблем с машинното гласуване началото на изборния ден, сигнализира слушател на БНР - Бургас. Няколко човека са гласували и за двата вота, но машината е пуснала разписка само за избор на народни представители.  Проблемът вече е решен, съобщи председателят на РИК - Бургас Фани Семерджиева:  "Получихме..

публикувано на 09.06.24 в 09:44

35 секции в Бургас са пригодени за избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването

35 са секциите, които са пригодени за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването. Предвидени са катерачи, асансьор или подвижни платформи.  Във връзка с изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 09 юни 2024 г., Община Бургас осигурява транспорт на..

публикувано на 09.06.24 в 09:00

Седем подвижни урни са сформирани в Бургаско

Седем подвижни избирателни секции са сформирани в Бургаска област за изборите  за членове на Европейския парламент и за народни представители. Решенията за разкриването им е публикувано в сайта на Районната избирателна комисия.  Три подвижни урни има в община Бургас, а по една има В общините Поморие, Руен, Карнобат и Сунгурларе.  До 25 май в..

публикувано на 09.06.24 в 08:40