Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двойно повече резервации за нощувки в бунгала и каравани през септември

Търсенията са за по-висок клас и удобства

Снимка: karavani.bg


Двойно повече резервации за нощувки в бунгала и каравани през септември отчитат от платформата за устойчив туризъм karavani.bg.Избора да почиват на къмпинг през септември правят предимно млади хора, както и такива, които работят в изнесени офиси. 

Николай Неков, основател на платформата посочи, че тенденцията е да се търсят места, които предлагат повече удобства. В този сегмент тепърва ще се развива глемпингът, както и нови по-нестандартни места за настаняване като юрти и къщи на дървета. "Търсят се удобства, караваните са предпочитани все повече от хора с малки деца.
Другото което се забелязваме е предпочитанията този тип места да не са на най-популярните дестинации, а на по-непознати и уединени места. Това е една от нишите, по която работим и виждаме много потенциал", каза още Неков.

Още чуйте в звуковия файл:


По публикацията работи: Калина Енчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зам.-министър Иван Капитанов: Очакваме добра жътвена кампания

Очакваме добра жътвена кампания. Това обяви в град Българово служебният зам.-министър на земеделието Иван Капитанов. Към момента състоянието на посевите е добро. Очаква се среден добив около 500 кг на декар пшеница за страната, толкова приблизително ще е и ечемикът, допълни той.  Иван Капитанов заедно с директора на Държавен фонд..

обновено на 28.05.24 в 15:57

Започна премахването на незаконни бунгала и каравани с навеси на "Якото място"

Започна премахването на незаконни бунгала и каравани с навеси на територията на Община Царево. Багерите влязоха в къмпинг "Якото място". Подобна акция имаше през август миналата година. 154 са незаконните обекти, които са констатирани на територията на общината. 4 са съдебните решения, които потвърждават издадените заповеди за събаряне...

обновено на 28.05.24 в 12:23
Плаж в Слънчев бряг

Първите работници от Бангладеш, Индия и Киргизстан са в Слънчев бряг

Първата по-голяма група работници от Бангладеш, Индия и Киргизстан пристигна в курортния комплекс "Слънчев бряг".  Въпреки, че частично има издадени визи за работници от трети страни, проблемът с бавните и тромави процедури в дипломатическите ни консулства в Азия остава. Това каза  зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска..

публикувано на 28.05.24 в 10:11

Осигуряват сезонни автобусни линии до Южното Черноморие

От 1 юни ще бъдат осигурени автобуси за сезонните линии до морето. Това обяви една от големите транспортни компании, осъществяваща превоза между София и Южното Черноморие. Една от причините е, че българите все повече предпочитат да почиват е този регион. „Линиите, които тръгват в 15.30 ч. от София се удължават до Ахтопол, а линиите, които в..

публикувано на 28.05.24 в 08:30
Иван Гайков

С иновации регулират паркирането в Приморско

С иновации регулират паркирането в Приморско. Още тази година в черноморската община ще бъдат въведени интегриран електронен фиш и електронни скоби. Работи се и по изграждането на буферни паркинги.  Кметът Иван Гайков посочи, че те ще се намират на различни места в града според предварително проучване къде има най-голяма нужда.  "Планираме..

публикувано на 27.05.24 в 11:12
Пазар

Продължава поскъпването на някои храни на борсите

Продължава поскъпването на борсите на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци – показват данните за изминалата седмица на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Индексът на цените на едро се повишава с 1,37 до 2,140 пункта. Поскъпват морковите (с 10,9% до 1,32 лв./кг.), вносният зрял кромид лук (с 12% до 1,77..

публикувано на 26.05.24 в 09:28

Алтернативните спортове като метод за лятна почивка край морето

Алтернативните спортове набират все повече популярност и по българското Черноморие. Един от тях е сърфингът.  "Промотираме най-вече уинд сърфинга, тъй като за кайт сърф не е много благоприятна средата по Южното ни Черноморие. По-скалисто е. Плажовете са по-малки и затворени", каза Веселин Деспотов, който е управител на специализиран парк за..

публикувано на 23.05.24 в 09:00