Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внезапно почина шефът на Съвета на директорите на руската петролна компания "Лукойл"

Снимка: lukoil.ru

Владимир Некрасов, председател на Съвета на директорите на втория по големина производител на петрол в Русия - "Лукойл", почина внезапно на 66-годишна възраст след остра сърдечна недостатъчност, съобщиха от компанията във вторник, предаде Ройтерс.

От "Лукойл" посочиха, че Некрасов е работил почти 50 години в нефтения и газовия сектор. Бил е и  първи вицепрезидент на "Лукойл" и съветник на президента на компанията.

От "Лукойл" отказаха повече коментари за смъртта на Некрасов, съобщава Ройтерс. 

Предишният шеф на борда на "Лукойл" Равил Маганов почина през септември 2022 г., след като падна от прозорец на болница в Москва, според два източника, запознати със ситуацията, напомня агенцията.

Няколко руски бизнесмени, повечето с връзки в енергийната индустрия, починаха внезапно при неизяснени обстоятелства в месеците след началото на руската инвазия в Украйна през февруари 2022 г., отбеляза още агенцията.

Необичайно за руските компании "Лукойл" зае публична позиция относно операцията на Москва в Украйна. В изявление от 3 март 2022 г. бордът на директорите на компанията изрази своята загриженост относно "трагичните събития" в Украйна и призова за "възможно най-ранно прекратяване на въоръжения конфликт“ чрез преговори, напомня Ройтерс. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44